Mit Lederne

Nyheder

Debatindlæg: Politikere skal have fokus på vækst og iværksætteri

14. november 2017

Folkeskolen og ældreplejen er to emner, der optager mange vælgere ved kommunalvalget.

Debatindlæg af Rasmus Mortensen, afdelingsformand for Lederne Østjylland, i Århus Stiftstidende d. 14. november 2017

Sådan er det også i år. Men mange ledere i Østjylland peger i en ny undersøgelse fra Lederne på, at erhvervsudvikling– herunder bedre muligheder for iværksættere – også er et emne af stor betydning.

674 ledere i Østjylland er blevet bedt om at vælge, hvilke emner lokalpolitikerne i deres kommune bør prioritere højest efter kommunalvalget. Mere end hver fjerde, 27 procent, har peget på erhvervsudvikling og bedre muligheder for iværksættere.

Jeg kan kun tilslutte mig, at man på lokalpolitisk plan bidrager til et godt erhvervsklima og understøtter et dynamisk og værdiskabende iværksættermiljø.

I Aarhus Kommune har man heldigvis allerede taget flere initiativer, som har gavnet udviklingen af en stærk iværksætterkultur. Iværksætteri var for eksempel et vigtigt punkt i kommunens erhvervsplan ”Erhvervsby i vækst – Danmark i fremdrift”, der løber til og med i år.

Efter min mening skal der fra politisk side både være fokus på, hvordan Østjylland forbliver et attraktivt område at starte virksomhed i, men også på, hvordan vi bedst støtter de enkelte virksomheder, så de bliver stærke og stabile vækstgeneratorer for landsdelen.

Samtidig skal vi blive klogere på, hvordan iværksætteri kan tænkes ind i de etablerede virksomheder. Det vil kunne bidrage til den forandringsparathed, som fremtidens arbejdsmarked kræver af virksomhederne.