Vi bruger cookies for at optimere din brugeroplevelse.

Læs vores cookiepolitik

Debatindlæg: Hold kortere møder

07. maj 2017

I gennemsnit er der 8,2 møder booket i de østjyske lederes outlook-kalendere hver uge, viser nye tal fra Lederne.

Debatindlæg af Rasmus Mortensen, afdelingsformand for Lederne Østjylland, i Århus Stiftstidende d. 7. maj 2017

Når man først ser tallet, ser det voldsomt ud, men det er faktisk helt legitimt, at vi ledere holder mange møder. Vi er nemlig et samfund, der baserer sig på tillid. Det gælder også i arbejdslivet, hvor vi laver forretning gennem dialog og skaber resultater sammen med andre og ikke på egen hånd. Måden, vi arbejder på, kræver en høj grad af gensidig tillid, og et møde er en god anledning til at udbygge og bekræfte vores tillid til hinanden.

Men selvom det er nødvendigt at holde møder ganske ofte, skal vi passe på med at bruge for lang tid på dem. Ledere i Østjylland tilbringer i gennemsnit 11,4 timer om ugen i et mødelokale, hvilket må siges at være en betydelig del af vores arbejdstid. Derfor skal vi også tage ansvar for, at der er en fornuftig sammenhæng mellem indsatsen og udbyttet af møderne på vores arbejdsplads. Vi skal turde at stille krav til relevansen, formålet og kvaliteten af dem.

Jeg er af den overbevisning, at et møde tager den tid, der er afsat til det. Så jeg vil gerne opfordre ledere til at forkorte deres møder i den næste uge med 15 minutter pr. møde. Ifølge tallene fra undersøgelse vil det samlet frigøre to timer. Tid der kan bruges på at praktisere god ledelse. Det mener jeg er at tage ansvar.