Vi bruger cookies for at optimere din brugeroplevelse.

Læs mere

Debatindlæg: Farvel til trygheden

05. september 2015

Sommeren lakker mod enden, og i bakspejlet ses tilbage på en brugt ferie. Nogle har brugt sommerferien på at koble af og lade op til et nyt arbejdsår, mens andre har brugt ferien som en kærkommen lejlighed til at gøre status – er jeg det rigtige sted?

Debatindlæg i Århus Stiftstidende d. 5. september 2015 af Mette Høgsted, afdelingsformand, Lederne i Østjylland, Rosendalvej 92, Viby J.

Lige nu er det højsæson for disse tanker. Mange drømmer om at skifte trygheden ved det velkendte ud med trangen til nye spændende udfordringer. En ny undersøgelse fra Lederne og analyseinstituttet YouGov viser, at hele seks ud af ti østjyske ledere overvejer at skifte job. Det kommer ikke bag på mig, at over halvdelen af de adspurgte går med disse tanker. Efter en årrække, hvor den økonomiske krise har holdt jobmarkedet i et jerngreb, spirer optimismen nu og slår sprækker i fundamentet af »man ved, hvad man har, men ikke hvad man får«.

Jeg mener, det er et sundhedstegn, at 61 procent siger, at de enten overvejer at skifte job eller er aktivt jobsøgende. Særligt fordi lederne i undersøgelsen begrunder jobskifteplanerne med, at de har lyst til nye udfordringer. Det tyder på, at de østjyske ledere skifter job af lyst og ikke af nød. Mit råd til virksomheder og direktører er dog at læse tallene med en lidt mere bekymret brille: For er der medarbejdere – ledere eller andre – som I gerne vil beholde, så er det nu, I skal finde ud af, hvad der skal til for at beholde dem. Som jobmarkedet udvikler sig nu, er en attraktiv arbejdsplads én, der tilbyder anerkendelse, fleksibilitet, udviklingsmuligheder og spændende arbejdsopgaver.

Tryghed i ansættelsen er ikke længere nok til at fastholde de dygtigste.

Fortæl mig mere