Vitaliserende ledelse – fra et psykologisk perspektiv!

21. november 2019

Hvordan bliver jeg som leder bedre til at forstå, hvordan min medarbejder anskuer og forstår begivenheder og relationer? Og hvordan kan jeg aktivt anvende en bedre forståelse af menneskers behov for mening, trivsel og engagement i et job?

KVADRANTMODELLEN er en hjørnesten i Vitaliseringspsykologien, som er udviklet af Jan Tønnesvang, der er professor på Psykologisk Institut, Aarhus Universitet. KVADRANTMODELLEN sammenfatter de fire grundperspektiver, som vi som mennesker anskuer ting, relationer og begivenheder i.

VITALISERINGSMODELLEN, der sammenfatter menneskets fire psykologiske grundbehov og viser, hvilke former for relationer, miljøer og arbejdsopgaver, der giver psykologisk ilt til – og dermed levendegør og understøtter udviklingen af – disse.

Arrangementet vil gennemgå disse to grundlæggende psykologiske modeller og med masser af konkrete eksempler vise, hvordan vi med vores forståelse af medarbejdernes perspektiv og behov kan opnå bedre resultater, bedre udvikling, bedre motivation og bedre fastholdelse af vores medarbejdere.

Gennemgangen vil blive suppleret af gruppearbejde og dialog.

Jan Tønnesvang, Vitaliserende ledelse, Lederne

Jan Tønnesvang er en af de helt tunge profiler inden for psykologien i Danmark. Han er professor og institutleder på Psykologisk Institut på Aarhus Universitet og har i mange år forsket i og udviklet Vitaliseringspsykologien. Han underviser på den Fleksible Masteruddannelse i Offentlig Ledelse (F-MOL) og har utallige udgivelser og forskningsprojekter bag sig.

Læs mere om Jan Tønnesvang, hans udvalgte publikationer, projekter og artikler

Praktiske oplysninger og tilmelding

Guiden "Medarbejder-vitaliserende samtaler" er nyeste skud på stammen, og er under udgivelse.