Meditationsforløb

Er du nysgerrig på hvad meditation er og hvad det kan, så har du nu en unik mulighed for at deltage i et gratis 8-ugers forløb gennem Lederne Østjylland.

19. april 2023

Vil du styrke dit helbred, mindske stress og opleve mere glæde i hverdagen? Så begynd at meditere. Forskningen viser nemlig, at vi får et bedre helbred og opnår større livsglæde ved at meditere.

Baggrund 
Lederne Østjylland vil i de kommende år sætte særligt fokus på Verdensmål nr. 3: ”Sundhed og Trivsel”. I relation til dette verdensmål, gentager vi succesen og starter endnu et meditationsforløb op, så også du kan få erfaring med at styrke din mentale sundhed og trivsel gennem et 8-ugers guidet meditationsforløb med underviser Charlotte Siepmann fra www.yourchoices.dk 

Meditationsforløb, Lederne Østjylland

Om meditation
Meditation betyder ”at øve sig”. Når vi mediterer med undervisning og guidning af Charlotte Siepmann, så øver vi os – 10 minutter om dagen – på at give slip på vores tanker og holde opmærksomheden på åndedrattet. 
Vores tanker fjerner os nemlig ofte fra nuet, fordi vi dvæler ved fortiden og bekymrer os om fremtiden. I løbet af en travl hverdag oplever vi en strøm af tanker, der dræner os for energi, hvis ikke vi indimellem lader sindet få en pause f.eks. gennem meditation. 
Forskningen viser, at 10 minutters meditation om dagen giver: 

 • Bedre søvn 
 • Øget koncentration pga. færre forstyrrende tanker
 • Større indre ro 
 • Færre smerter 
 • Større glæde og overskud i hverdagen
 • Bedre hukommelse
 • Styrket immunforsvar

Du kan læse mere om meditation her

Det 8-ugers meditationsforløb indeholder
Meditationsforløbet starter onsdag den 19. april og slutter onsdag den 7. juni.

Hver onsdag fra kl. 8.00 – 8.55 deltager du sammen med andre medlemmer fra Lederne Østjylland online via Teams i en 55 minutters undervisning i meditation. 
Der vil ved hver undervisningsgang være 1 – 2 guidede meditationer, undervisning i hvad der sker i kroppen under meditation, samt mulighed for erfaringsudveksling. 

Hvad siger du ja til? 
Du siger først og fremmest JA til dig selv og til en hverdag med større overskud og mere glæde. 
Når du siger JA til at deltage i forløbet, så forpligter du dig samtidig til: 

 • At mødes til online undervisning på Teams hver onsdag i 8 uger fra kl. 8.00 – 8.55 
 • At have tændt dit kamera under hvert møde – også når du mediterer – for at skabe størst muligt fællesskab på afstand og for at give Charlotte mulighed for at følge med på afstand. 
 • At (øve dig i at) meditere 10 minutter hver dag under hele forløbet til en lydfil fra Charlotte 
 • At tilmelde dig og deltage aktivt i en lukket facebookgruppe, hvor du dagligt melder ind, at du har mediteret (dette for at styrke fællesskabet – du er ikke alene – og for at understøtte motivationen,  - også når det bliver svært). Der vil samtidig være mulighed for at stille spørgsmål og dele erfaringer i gruppen. 
 • At deltage i en kort skriftlig evaluering ved forløbets afslutning.
  

Det siger tidligere deltagere om forløbet

"Virkelig godt forløb, der har hjulpet mig rigtig meget til mere ro i min lederrolle"
"Det var virkeligt et godt forløb. Charlottes evne til at fastholde motivationen og fordele, øvelser og teori, så det forbliver spændende. Charlotte får de varmeste anbefalinger fra mig"
"Jeg er sindsygt glad for at jeg tog "chancen" og deltog. Emnet er hele vejen igennem blevet introduceret med en meget faktuel/håndgribelig tilgang. Især det store fokus på de fysiologiske "HVORFOR"-argumenter har motiveret. Efter endt forløb har jeg nu ikke bare en indsigt i emnet, men både indsigt,"værktøjskasse", motivation og begyndelsen på en vane, som jeg allerede kan mærke positive effekter på i min hverdag"

Praktiske oplysninger og tilmelding

Charlotte Siepmann

Charlotte Siepmann - mastercoach, stresscoach, mindfulness underviser og yogalærer.

Læs mere om Charlotte Siepmann