Vi bruger cookies for at optimere din brugeroplevelse.

Læs vores cookiepolitik

Hjernesmart ledelse

26. februar 2019

De allerfærreste ledere kender og mestrer hjernens spilleregler. Det er en skam, for når hjernen bliver gjort til en modspiller, dræner det både dig selv og din organisation for energi, fokus og resultater. Spiller du omvendt ”med” på hjernens betingelser, vil du opleve en lethed i dit lederskab og en overraskende gennemslagskraft i din omgang med medarbejdere og andre mennesker.

Anette Prehn fortæller i dette foredrag og workshop, hvordan du bruger hjernen som leder og kommer bl.a. ind på områder som:

 

  • Hjernens spilleregler - sådan bruger du dem konkret i hverdagen
  • Den begrænsede arbejdshukommelse og hvordan du takler den konstruktivt
  • Hvordan hjernen både kan spille med, men også utilsigtet imod, når du/I tilstræber vaneændring
  • Du lærer at tage følelser med et gran salt, men værdier ganske alvorligt

 

Ved at forstå hvordan hjernen – din egen og dine medarbejderes – fungerer, kan du opnå klarhed i dit lederskab, gennemslagskraft og en lethed i dit samspil med dine medarbejdere og din organisation. Det gode spørgsmål er nemlig ikke, om du sætter spor i medarbejdernes hjerne, men hvilke spor du sætter. Og hvordan du og de kan bringes til et sted, hvor jeres hjerner er så kognitivt fleksible, at I er i stand til at spille med på de opgaver, I nu engang er sammen om.

 

Anette Prehn
Anette Prehn er iværksætter, forskningsformidler, sociolog og en af Danmarks mest produktive faglitterære forfattere med 10 udgivne bøger og minibøger på bare tre år. Hendes motto er ’Forskning til folket’. Hun er optaget af at nyttiggøre hjernes spilleregler – og at udbrede kendskabet til, hvordan hjernens plasticitet kan gavne menneskers samspil, mentale sundhed og læring. Blandt andet har hun udviklet metoden Framestorm, der i hendes nyeste bog, FLIP, udfoldes til glæde for en bredere offentlighed. Anette Prehn har en særlig evne til at forklare komplekse ting på en jordnær, metaforisk og brugbar måde, der gør det let for mennesker at få hjernen som medspiller i hverdagen. I juni 2018 blev Anette Prehn udnævnt til formand for Det Nationale Stresspanel, nedsat af seks ministre.