Mit Lederne

Nyheder

Pressemeddelelse: Moderat lønstigning til nord- og østsjællandske ledere

23. november 2017

Ifølge Ledernes nye lønstatistik har de lokale ledere fra september 2016 til september i år fået en stigning i månedslønnen på 2,3 procent.

Privatansatte ledere i Nord- og Østsjælland har i det forløbne år kunnet glæde sig over at få lidt flere penge mellem hænderne. Ifølge Ledernes nye lønstatistik har de lokale ledere fra september 2016 til september i år fået en stigning i månedslønnen på 2,3 procent. Tallet ligger dog en smule lavere end de nord- og østsjællandske lederes lønstigning i perioden september 2015 til september 2016, der lå på 2,7 procent.

På landsplan har de privatansatte ledere kunnet notere sig en lønstigning på 2,5 procent. Den største lønfremgang skal findes blandt ledere, der er ansat i byggebranchen eller som beskæftiger sig med information og kommunikation.

I perioden er forbrugerpriserne steget med 1,6 procent, hvilket har betydning for ledernes reallønsfremgang. Lederne har på landsplan fået en stigning i reallønnen på 0,9 procent, mens ledere i Nord- og Østsjælland har oplevet en reallønsfremgang på 0,7 procent.

De privatansatte ledere i Nord- og Østsjælland får i gennemsnit 56.968 kroner i løn hver måned. Det er 862 kroner mere end landsgennemsnittet for privatansatte ledere i Danmark, som er på 56.105 kroner.

Afdelingsformand for Lederne Nordsjælland Gitte Winkler er tilfreds med lønudviklingen.

- Det er naturligvis positivt, at ledernes realløn er steget.  Selvom det er en mindre lønstigning sammenlignet med sidste år, kan ledere i Nord- og Østsjælland godt være tilfredse. Særligt med tanke på, at lønniveauet for ledere i vores område ligger højere end landsgennemsnittet. Jeg ser tallene, som et udtryk for, at de lokale ledere udviser ansvarlighed i deres lønkrav, siger Gitte Winkler.

Lønstatistikken er lavet i samarbejde med analyseinstituttet YouGov på baggrund af oplysninger fra 17.388 ledere, heraf 1.346 ledere fra Nord- og Østsjælland.

Kontaktoplysninger

Henrik Tarris
Afdelingsformand
Lederne København Nord
Tlf. 2148 4759
E-mail henrik.tarris@lederne.dk 

Michael Monty
Pressechef
Lederne
Tlf. 2428 2470
E-mail mmo@lederne.dk