Mit Lederne

Nyheder

Pressemeddelelse: Beskeden lønstigning til vestjyske ledere

23. november 2017

Ifølge Ledernes nye lønstatistik har de lokale ledere fra september 2016 til september i år fået en stigning i månedslønnen på 2,0 procent.

De privatansatte ledere i Vestjylland har i det forløbne år kunnet glæde sig over at få flere penge mellem hænderne. Ifølge Ledernes nye lønstatistik har de lokale ledere fra september 2016 til september i år fået en stigning i månedslønnen på 2,0 procent. Tallet ligger dog en del lavere end de vestjyske lederes lønstigning i perioden september 2015 til september 2016, der lå på 3,8 procent.

På landsplan har de privatansatte ledere kunnet notere sig en lønstigning på 2,5 procent. Den største lønfremgang skal findes blandt ledere, der er ansat i byggebranchen eller som beskæftiger sig med information og kommunikation.

I perioden er forbrugerpriserne steget med 1,6 procent, hvilket har betydning for ledernes reallønsfremgang. Lederne har på landsplan fået en stigning i reallønnen på 0,9 procent, mens ledere i Vestjylland har oplevet en reallønsfremgang på 0,4 procent.

De privatansatte ledere i Vestjylland får i gennemsnit 51.222 kroner i løn hver måned. Det er 4.883 kroner mindre end landsgennemsnittet for privatansatte ledere i Danmark, som er på 56.105 kroner.

Afdelingsformand for Lederne Midt-Vest Aage Mørch Sørensen så gerne en større lønstigning, og finder årets resultat en smule skuffende.

- Stigningen ligger betydeligt lavere end sidste år, hvor vi havde landets højeste lønstigning. Det er en skam, at vi ikke har kunnet opretholde den flotte lønstigning fra sidste år, da jeg gerne så, at vi kom nærmere den gennemsnitlige månedsløn for ledere i Danmark, siger Aage Mørch Sørensen.

Lønstatistikken er lavet i samarbejde med analyseinstituttet YouGov på baggrund af oplysninger fra 17.388 ledere, heraf 1.205 ledere fra Vestjylland.

 

Kontaktoplysninger

Aage Mørch Sørensen
Afdelingsformand
Lederne Midt-Vest
Tlf. 2020 2115
E-mail aage.moerch.sorensen@lederne.dk

Michael Monty
Pressechef
Lederne
Tlf. 2428 2470
E-mail mmo@lederne.dk