Mit Lederne

Nyheder

Debatindlæg: Vestjyske ledere vil tage et større personligt ansvar for stress

25. september 2017

Forebyggelse af stress har førsteprioritet, når vestjyske ledere bliver spurgt til, hvilke udfordringer de personligt vil tage et større ansvar for at løse.

Af Aage Mørch Sørensen, afdelingsformand for Lederne Midt-Vest, i Herning Folkeblad den 25. september 2017

Det viser en ny undersøgelse fra Lederne foretaget i samarbejde med analyseinstituttet YouGov med svar fra 226 ledere fra Lemvig, Ikast-Brande, Struer, Herning, Holstebro og Ringkøbing-Skjern kommuner.

66 procent af lederne svarer i undersøgelsen, at de i det kommende år personligt vil tage større ansvar for forebyggelse af stress hos deres medarbejdere, mens 61 procent vil tage et større ansvar for at forebygge deres egen stress. Også når lederne bliver spurgt til, hvad der generelt bør tages større ansvar for, er stress højt på listen. 54 procent af lederne peger på, at der generelt skal tages større ansvar for stress. At sørge for, at de unge på erhvervsuddannelserne får praktikpladser, er på førstepladsen over områder, lederne i Vestjylland mener, at der bør tages mere ansvar for.

Mange oplever, at de får stress af alle de ting, de ikke når. Det kan bestemt diskuteres, om vi sætter barren for højt i vores liv. Både i arbejdslivet og i privatlivet er det nødvendigt med nogle realistiske mål for, hvad vi kan nå.

Det er også vigtigt at turde blande sig i hinandens liv. Forebyggelse er uden tvivl det bedste svar på stress. En del af forebyggelsen handler om, om man har gode relationer på arbejdspladsen. Tillidsfulde relationer mellem kollegaer, ledere og medarbejdere er afgørende, for når tilliden er til stede, tør vi blande os i hinandens liv. Det er nemlig ikke altid, at man selv kan se det, når presset af den ene eller anden årsag er ved at blive for stort.

Undersøgelsen er lavet forud for Ledernes pop-up butik, der åbner i MCH Messecenter Herning under HI-messen »HI Tech & Industry Scandinavia«. Torsdag 5. oktober er temaet i pop-up butikken netop stress. Alle med interesse kan kigge forbi og blive klogere på, hvordan man forebygger, spotter og håndterer stress. Øvrige temaer i ugens løb er uddannelse, frivillighed, iværksætteri og ledelse.