Vi bruger cookies for at optimere din brugeroplevelse.

Læs vores cookiepolitik

Debatindlæg: Vestjyderne er danmarksmestre i syge- og sundhedsforsikringer

27. februar 2017

Man taler ofte om, at der eksisterer en særligtradition for besindighed i det jyske.

Debatindlæg i Herning Folkeblad d. 27. februar 2017 af Aage Mørch Sørensen, afdelingsformand Lederne Midt-Vest

Om det er denne besindighed, der gør, at Vestjylland er den landsdel, hvor flest virksomheder har tegnet syge- og sundhedsforsikringer for deres medarbejdere, skal jeg ikke gøre mig klog på. Jeg kan blot med glæde konstatere, at hele 84 procent af de vestjyske virksomheder, ifølge en ny undersøgelse fra Lederne, har tegnet en syge- og sundhedsforsikring.

På landsplan er det 79 procent af virksomhederne, der har gjort det samme. Der er nok noget om, at vi vestjyder i flere af livets sammenhænge holder af at gå med livrem og seler. Men i tilfældet med syge- og sundhedsforsikringer er det alt andet end lige også det klogeste.

Syge- og sundhedsforsikringer skaber nemlig stor værdi for både virksomheder og medarbejderne. Uanset om man rammes af alvorlig sygdom eller blot har en mindre skavank, kommer man hurtigere igennem til behandling, hvis man er omfattet af en syge – og sundhedsforsikring.

Det er rart for den enkelte, men det betyder også noget i kroner og øre for virksomheden at kunne få sin medarbejder hurtigt tilbage på arbejde. Ved langvarige sygdomsforløb er det også netop forsikringen, der kan betyde, at man har råd til at fastholde dygtige medarbejdere.

Så når Lederne i fremtiden laver en undersøgelse af, hvor mange virksomheder,der har tegnet syge- ogsundhedsforsikringer, så håber jeg, at endnu flere vestjyske virksomheder har tegnet forsikringer for deres medarbejdere, og at vi igen vil finde, at Vestjylland ligger i top.