Vi bruger cookies for at optimere din brugeroplevelse.

Læs vores cookiepolitik

Debatindlæg: Ledere arbejder i ferien fordi de kan

12. juli 2017

I disse dage sætter den ene leder efter den anden ”autosvar ”til i Outlook-kalenderen og går på sommerferie. Men selvom de officielt har ferie, er der mange ledere, der alligevel ikke helt kan slippe arbejdet.

Af Aage Mørch Sørensen, afdelingsformand for Lederne Midt-Vest, i Herning Folkeblad den 11. juli 2017

En ny undersøgelse fra Lederne viser, at 45 procent af de vestjyske ledere løser arbejdsopgaver i ferien. En fjerdedel af dem, 26 procent, besvarer arbejdsrelaterede e-mails dagligt, og 60 procent svarer på e-mails minimum en gang om ugen. 

Forklaringen på, at så mange ledere arbejder i ferien, er for mig at se ganske simpel. De gør det, fordi de kan. Teknologien har muliggjort, at arbejdet altid er i lommen. At tjekke sin indbakke kræver ikke længere, at man tænder en langsom computer. At følge med på sidelinjen er faktisk ligeså let som at klø sig i øret.

Det behøver ikke nødvendigvis at være en katastrofe, at ledere vælger at tjekke mails i ferien i ny og næ. Så længe de gør det af lyst og ikke pligt, og at de samtidig gør det klart for medarbejderne, at de ikke forventer af dem, at de er tilgængelige i ferien.  Når det er sagt, vil jeg dog også minde lederne om at huske at nyde deres velfortjente sommerferie.