Vi bruger cookies for at optimere din brugeroplevelse.

Læs vores cookiepolitik

Debatindlæg: Gode relationer er det bedste værn mod stress

04. februar 2017

Vestjyske virksomheder har taget initiativer for at forebygge stress.

Debatindlæg i  Dagbladet Holstebro-Struer/Folkebladet Lemvig d. 4 februar 2017 af Aage Mørch Sørensen, Afdelingsformand Lederne Midt-Vest

En ny undersøgelse fra Lederne viser, at 29 procent af de vestjyske virksomheder har taget initiativer for at forebygge stress. Bortset fra Fyn, er Vestjylland dermed det sted i landet, hvor færrest virksomheder arbejder aktivt med stressforebyggelse.

Umiddelbart skurrer det lidt i ørerne, når der er noget, som virksomhederne i mit område halter bagud på. Men hvad er tallet et udtryk for? Er det fordi, færre vestjyder går ned med stress?

I min lange karriere som leder, har jeg haft flere samtaler med medarbejdere, der følte sig stressede. Stress er altså et aktuelt emne for alle ledere, uanset om de bor i København eller i en lille by mellem Herning og Holstebro.

Men vejen til at forhindre stress i at udvikle sig, kan godt være forskellig. Formelle stressforebyggende initiativer er gode at indføre, men i min verden kommer man også langt på andre måder. Ved at tale sammen, drage omsorg for hinanden, turde spørge ind til hinandens liv, og have mod til at indgå i tillidsfulde relationer ledere og medarbejdere i mellem. Tillid er nemlig en forudsætning for, at man tør at bede sine kollegaer og ledere om hjælp, hvis det går for stærkt.

Vi kan tale om at forebygge stress, men vi kan også tale om at skabe trivsel. For trivsel og gode relationer er for mig at se den bedste forebyggelse mod stress. Forebyggelse. Gode relationer er det bedste værn mod stress.