Vi bruger cookies for at optimere din brugeroplevelse.

Læs mere

Vækst i vente hos erhvervslivet i Vestjylland

27. maj 2015

Der er lagt op til et gyldent efterår for størstedelen af virksomhederne i Vestjylland. Ifølge en ny konjunkturundersøgelse fra Lederne forventer hovedparten af lederne på de lokale virksomheder i Vestjylland, at 2. halvår 2015 vil blive præget af stigende omsætning, overskud og eksport. Også på jobfronten er der pæn optimisme.

Undersøgelsen viser, at to ud af tre, 66 procent, af de adspurgte ledere i Vestjylland forventer, at omsætningen vil stige i det næste halve år, mens 24 procent kalkulerer med omtrent uændret omsætning. Kun ti procent tror, omsætningen i den vestjyske virksomhed er for nedadgående.

Når det gælder virksomhedernes produktion såvel som overskud forudser henholdsvis 54 og 59 procent af lederne, at kurverne vil stige, mens der på eksportområdet er 57 procent, som vurderer, at der er stigninger i vente i 2. halvår af 2015.

Hvor seneste konjunkturundersøgelse viste en stadig tilbageholdende optimisme, tør de vestjyske ledere nu tro på den spirende fremgang.

Aage Mørch, afdelingsformand, Lederne Midt-Vest

I forhold til beskæftigelsen er forventningerne hos hovedparten af lederne i Vestjylland, at vi er på vej ind i et halvår med enten stigninger eller uændrede tal. Blandt de 179 adspurgte lokale ledere er forventningen hos 40 procent,  at antallet af medarbejdere stiger, 51 procent tror, antallet vil være omtrent uændret, mens færre end hver tiende, ni procent, ifølge lederne belaver sig på en nedgang i antallet af ansatte.

Tallene for Vestjylland viser, at der i de kommende seks måneder især bliver brug for faglærte, ufaglærte og menige medarbejdere med videregående uddannelser, mens der i mindre grad bliver behov for at øge antallet af ledere.

Afdelingsformanden for Lederne Midt-Vest Aage Mørch Sørensen glæder sig over de positive forventninger i Vestjylland.

- Undersøgelsen bekræfter, at opsvinget nu er kommet til Vestjylland. Hvor seneste konjunkturundersøgelse viste en stadig tilbageholdende optimisme, tør de vestjyske ledere nu tro på den spirende fremgang. Især motorvejen mellem Holsterbro og Herning giver nye muligheder og er med til at drive den positive udvikling. Denne udvikling i den vestjyske infrastruktur skaber større forudsætninger for øget vækst og beskæftigelse, siger Aage Mørch Sørensen.

Ledernes konjunkturundersøgelse er foretaget i samarbejde med analyseinstituttet YouGov og baseret på svar fra 2.381 ledere, heraf 179 fra Vestjylland. Alle er ansat på virksomheder i den private sektor.

Kontaktoplysninger

Aage Mørch Sørensen
Afdelingsformand
Lederne Midt-Vest
Tlf. 2171 7935
E-mail Aage.Moerch.Soerensen@lederne.dk

 

 

 

 

Maja B. Hansen og Katrine Kaare Jacobsen
Pressemedarbejdere
Lederne
Tlf. 3283 3436 / 3283 3443
E-mail mbr@lederne.dk / kkj@lederne.dk