Vi bruger cookies for at optimere din brugeroplevelse.

Læs mere

Debatindlæg: Midt-og vestjyske ledere ferie-udfordret

07. juli 2016

Af afdelingsformand for Lederne Midt-Vest Aage Mørch Sørensen. Debatindlægget er bragt i Herning Folkeblad d. 7. juli 2016

En ny undersøgelse fra Lederne og analyseinstituttet YouGov viser, at 48 procent af de midt-og vestjyske ledere arbejder i deres ferie, mens 75 procent synes, at det er en del af et lederjob at være til rådighed i ferieperioder.

Jeg forstår udmærket de ledere, som mener, at det er nødvendigt at være til rådighed i ferieperioder. Det gælder især her i Midt-og Vestjylland, hvor vi har mange små virksomheder, som ledes af en eller to personer, som ikke nødvendigvis overlapper hinanden fuldstændigt rent kompetencemæssigt. Det er ikke alle ledere, som kan holde til at blive forstyrret i deres ferie, når de er i gang med at lade batterierne op til det kommende års udfordringer. Omvendt findes der mange ledere, som bliver mere stresset af ikke at vide, hvad der foregår i virksomheden.Hver enkelt leder må gøre op med sig selv, hvad den enkelte og familien kan holde til.

Ledergenet spiller en afgørende rolle, når vi ledere går på ferie. Vi vil vores virksomhed det bedste og kan derfor have svært ved at holde os væk fra jobbet. Vi bør dog stole på, at vi har givet medarbejderne og lederkollegaerne de nødvendige redskaber til at klare opgaverne, og have tillid til, at de ringer, hvis der er behov for det.