Vi bruger cookies for at optimere din brugeroplevelse.

Læs mere

Debatindlæg: Kæmp for efteruddannelse for ledere

17. november 2016

Efteruddannelse af ledere sikrer dygtige og kompetente ledere, som kan skabe vækst og arbejdspladser i Vestjylland.

Debatindlæg af afdelingsformand Aage Mørch Sørensen for Lederne Midt-Vest i Herning Folkeblad den 17. november 2016  

Selvom det går fremad i de vestjyske virksomheder, er det bekymrende at se, at mange ledere vælger at nedprioritere efteruddannelse.

En ny undersøgelse fra Lederne viser, at 34 procent af de vestjyske ledere i løbet af de seneste to år har nedprioriteret efteruddannelse af hensyn til deres livsbalance. De vestjyske ledere er dermed de ledere i Danmark, der nedprioriterer efteruddannelse mest på grund af livsbalance.

Efteruddannelse er med til at sikre, at de vestjyske virksomheder også oplever vækst om tre, fem eller ti år. Samtidig giver efteruddannelse ofte mulighed for at fastholde ledere, der ellers er på vej videre i karrieren. Derfor er det et fælles ansvar for virksomheder og ledere at sikre ledernes efteruddannelse.

Når mere end hver tredje vestjyske leder har fravalgt efteruddannelse, er det et tegn på, at nogle virksomheder og ledere ikke har været gode nok til at løfte det ansvar.

Virksomhederne skal blive bedre til at sende deres ledere på efteruddannelse, mens lederne skal blive bedre til at bede om efteruddannelse, og samtidig finde en løsning med virksomheden, hvor efteruddannelsen ikke går ud over lederens familieliv.

Hvis virksomheder og ledere kan finde en løsning, hvor efteruddannelse ikke går ud over familielivet, er jeg fuldstændig overbevist om, at mange flere ledere vil komme på efteruddannelse og, at erhvervslivet efterfølgende vil få stor gavn af ledernes efteruddannelse.