Vi bruger cookies for at optimere din brugeroplevelse.

Læs mere

Debatindlæg:Tag springet

27. august 2016

Man hører alt for sjældent om en vestjysk leder, som tager springet og søger et nyt lederjob.

Debatindlæg i Skive Folkeblad d. 27. august 2016 af Bjarne Kragh Jensen, Formand Lederne Midt-Nord

Jeg kan godtsætte mig ind i, hvorfor mange vestjyske ledere er tilbageholdende, men det er skadeligt for både ledere og erhvervsliv, hvis ledere ikke skifter job med jævne mellemrum.

En endnu ikke offentliggjort undersøgelse foretaget af Lederne i samarbejde med analyseinstituttetYouGov viser desværre, at kun otte procent af de vestjyske ledere er aktivt jobsøgende, hvilket placerer Vestjylland som det område i Danmark med klart færrest aktivt jobsøgende ledere.

Der er naturligvis færre jobmuligheder for ledere iVestjylland end omkring de store byer, men otte procent af ledere, som er aktivt jobsøgende, er for lidt. Virksomheder har brug for nye ledere, som kan udfordre praksis og fostre nye idéer. Samtidig vil det også gavne mange lederes karriere, hvis de tør tage springet til en ny virksomhed, hvor de vil få nye kompetencer indenfor områder, som de måske ikke har beskæftiget sig med før.

Jeg vil opfordre de vestjyske ledere til at kigge efter nye karrieremuligheder om nødvendigt i andre brancher end dem, de normalt følger.

Samtidig bør mange ledere overveje, hvor langt de er villige til pendle eller flytte, når tiden er inde til et karriereskift. Der ligger spændende karrieremuligheder i Vestjylland og naboregionerne, men de ligger ikke nødvendigvis i nærheden af den nuværende arbejdsplads.

Vi vestjyske ledere kan blive nødt til at være mere mobile for at lande det rigtige job.