Vi bruger cookies for at optimere din brugeroplevelse.

Læs mere

Debatindlæg: Vi skal fortsætte opad og fremad

21. januar 2016

Uden dine dygtige medarbejdere kan virksomheden ikke drive fremad og opad med samme fart, som vi har set på det sidste. Der er altså en ledelsesopgave, der overskygger alle andre.

Debatindlæg i Skive Folkeblad d. 21. januar 2016 af Bjarne Kragh Jensen, Formand Lederne Midt-Nord

Udvikling og fastholdelse af gode medarbejdere skal ske, uden det er på bekostning af det fysiske og psykiske arbejdsmiljø. Grunden til, at det er disse parametre, jeg opfordrer de midt- og nordjyske ledere til at se nærmere på, er, at vi skal fastholde de dygtigste medarbejdere, hvis vi vil fortsætte de gode tendenser her i det nye år.

Nogle ledere er nok allerede bagud, for siden 2016 blev skudt i gang er flere end 9 ud af 10 ledere ved at se på, hvordan de kan udvikle og fastholde gode medarbejdere.

Det viser en undersøgelse fra Lederne, som præsenterer  de største ledelsesudfordringer i de kommende år. Nu skal medarbejderne belønnes med motivation, kompetenceudvikling og et godt arbejdsmiljø. Medarbejderne skal fornemme, at der bliver fulgt op på den årlige MUS-samtale, at lederen konstant skaber ialog om arbejdsmiljøet, og at målstyringen er trådt lidt i baggrunden i forhold til tidligere.

Flere ledere går nu væk fra det konstante fokus på målstyring, og jeg mener, det er fordi, stress i højere grad er kommet på dagsordenen. Og nu skal det ikke kun være noget vi taler om - vi skal også gøre noget ved det. Man risikerer at miste de gode medarbejdere, hvis stressen rammer, og derfor skal vi tage fat nu.

Hellere i går end i morgen.