Vi bruger cookies for at optimere din brugeroplevelse.

Læs vores cookiepolitik

Vestjyske ledere får landets største lønstigning

21. november 2016

I det forløbne år er der blevet sat lidt mere pris på lederne fra de private virksomheder i Vestjylland.

Danske sedler og mønter 

Lederne kan nemlig glæde sig over at have fået en mærkbar lønstigning. Ifølge Ledernes nye lønstatistik har de lokale ledere fra september 2015 til september i år kunnet notere sig en stigning i månedslønnen på 3,8 procent.  Dermed er Vestjylland den region i Danmark, som har oplevet den største lønstigning.

Tallet ligger desuden betydeligt højere end de vestjyske lederes lønstigning i perioden september 2014-september 2015, der var på 2,2 procent.

På landsplan har de privatansatte ledere fået en moderat lønstigning på 2,3 procent. De ledere, der har opnået den største lønfremgang, er dem som har gennemført de længste uddannelser.

I samme periode er forbrugerpriserne ikke steget, hvilket betyder, at lederne på landsplan har fået en stigning i reallønnen på 2,3 procent, mens lederne i Vestjylland har oplevet en reallønsfremgang på 3,8 procent.

I gennemsnit får lederne i Vestjylland 50.376 kroner i lønningsposen hver måned. Det er 4.488 kroner under gennemsnittet for private ledere i hele Danmark, som er på 54.864 kroner.

LÆS OGSÅ: Se Ledernes spritnye lønstatistik for 2016 

Afdelingsformanden for Lederne Midt-Vest, Aage Mørch Sørensen, er begejstret for lønfremgangen.

- Så længe jeg kan huske tilbage, har vi ikke oplevet en så markant fremgang, så det er jeg naturligvis meget glad for. Vi kan mærke her i det vestjyske, at det går fremad, for ledigheden falder. Vi har også gjort en indsats for at tiltrække mere højtuddannet arbejdskraft, og det kan måske være én af årsagerne til, at lønningerne er steget så markant, siger Aage Mørch Sørensen.

Lønstatistikken er udarbejdet i samarbejde med analyseinstituttet YouGov, på baggrund af oplysninger fra 14.894 privatansatte medlemmer af Lederne, heraf 1.126 i Vestjylland.

 

Ledernes Lønstatistik 2016

videoguide

videoguide