Vi bruger cookies for at optimere din brugeroplevelse.

Læs vores cookiepolitik

Debatindlæg: Ledere skal ikke arbejde hele tiden

07. november 2016

Mange vestjyske ledere udviser en næsten overdreven ansvarsfølelse overfor deres arbejdsgiver, som gør, at de nedprioriterer deres privatliv.

Debatindlæg i Skive Folkeblad d. 7. november 2016 af Bjarne Kragh Jensen, Formand Lederne Midt-Nord

Det er en farlig tendens for både ledere og virksomheder, fordi en leder med rod i privatlivet ofte vil præstere dårligere som leder.

En ny undersøgelse fra Lederne viser, at 29 procent af lederne i Vestjylland ugentligt har problemer med at få arbejds- og privatliv til at hænge fornuftigt sammen.

Jeg er langt fra overrasket over hverken undersøgelsens resultat eller tendensen. Vestjyske ledere er generelt pligtopfyldende og villige til at gøre en ekstra indsats, hvilket er en stor kvalitet. Men der er en dyster bagside af medaljen: mere end hver fjerde vestjyske leder kæmper med sin livsbalance.

Min opfordring er derfor, at ledere skal sørge for at passe deres familie- og fritidsliv. En god livsbalance gør ledere bedre til at lede, og det skaber ro i familielivet. Selvom mange ledere er karrieremennesker, skal de ikke glemme, at der er andre ting i livet end karrieren.