Vi bruger cookies for at optimere din brugeroplevelse.

Læs mere

Debatindlæg: Giv tid til efteruddannelse af ledere

07. oktober 2016

De fleste midt- og vestjyske ledere har det godt, hvor de er nu, men som bekendt varer intet evigt - selv ikke drømmejobbet som leder.

Debatindlæg i Viborg Stifts Folkeblad d. 7. oktober 2016 af Bjarne Kragh Jensen, Formand Lederne Midt-Nord

Derfor skal de midt- og vestjyske ledere sørge for at holde deres kompetencer ved lige gennem efteruddannelse.

Problemet er, at ikke alle virksomheder prioriterer lederes efteruddannelse. En endnu ikke offentliggjort undersøgelse fra Lederne viser, at 34 procent af de midt- og vestjyske ledere har sagt nej til efteruddannelse i løbet af de sidste to år af hensyn til deres work-life-balance.

De 34 procent er foruden det højeste tal i undersøgelsen også stærkt bekymrende! Ledere skal vedligeholde og udvikle deres kompetencer gennem hele deres karriere, fordi efteruddannelse gavner både ledere i deres nuværende job og deres fremtidige karrieremuligheder.

Jeg tror, at den manglende prioritering af efteruddannelse skyldes, at virksomhederne ikke giver lederne tid til efteruddannelse i arbejdstiden. Helt principielt skal efteruddannelse primært foregå i ledernes arbejdstid, fordi det er en forbedring af deres kvaliteter som ledere, som virksomheden også får gavn af.

Ledere har i forvejen en travl hverdag, hvor der sjældent er meget tid til overs, derfor må ledere prioritere for at få deres familieliv til at hænge sammen. I den prioritering kan efteruddannelse i fritiden hurtigt sies fra, især hvis man ikke har planer om jobskifte i de kommende år.

Så kære virksomheder: Giv lederne tid til efteruddannelse, det vil I ikke fortryde.