Vi bruger cookies for at optimere din brugeroplevelse.

Læs vores cookiepolitik

Alle vinder på efteruddannelse

11. januar 2017

Midt- og Vestjylland har brug for mere kvalificeret arbejdskraft, fordi regionen er på vej frem efter mange år med krise og efterfølgende mangel på vækst. Men hvem skal virksomhederne ansætte?

Debatindlæg af afdelingsformand Bjarne Kragh Jensen for Lederne Midt-Nord i Viborg Stifts Folkeblad den 11. januar 2017

En ny konjunkturundersøgelse fra Lederne viser, at 38 procent af de vestjyske ledere forventer at ansætte flere medarbejdere i 1. halvår af 2017. På landsplan forventer 21 procent at rekruttere arbejdskraft i udlandet i det næste halve år. Behovet for udenlandsk arbejdskraft viser, at der er brug for initiativer, som understøtter beskæftigelsen og, her kan virksomhederne levere en del af løsningen.

Den hurtige og effektive løsning er mere efteruddannelse, hvilket 30 procent af de danske virksomheder forventer at gøre mere brug af i det næste halve år. Men mange midt- og vestyske virksomheder holder sig tilbage. Min opfattelse er, at nogle virksomheder frygter, at hvis de sender deres ledere og medarbejdere på efteruddannelse, så vil det blive sværere at fastholde dem i virksomheden. Det er en naturlig bekymring, men efteruddannelse kan også hjælpe til at fastholde ansatte, fordi de får mulighed for flere og større opgaver gennem deres nyerhvervede kompetencer.

De midt- og vestjyske virksomheder bør prioritere efteruddannelse højere. Virksomhederne vil selv mærke konsekvenserne, hvis de ikke reagerer. Nogle virksomheder kan måske finde arbejdskraft i udlandet, mens andre sandsynligvis må sige nej til ordrer, fordi man ikke handlede i tide.