Vi bruger cookies for at optimere din brugeroplevelse.

Læs vores cookiepolitik

Debatindlæg: Mobiltelefonen er et arbejdsredskab

27. maj 2017

En ny undersøgelse fra Lederne viser, at 32 procent af ledere i Østjylland oplever, at en eller flere deltagere kommer for sent til møder.

Debatindlæg af afdelingsformand Kirsten Hvid Schmidt i Randers Amts Avis den 27. maj 2017

Jeg synes, tallet fortæller noget om, hvor meget folk har at se til. At komme for sent er ofte en konsekvens af at have mange bolde i luften, og det synes jeg hverken fortjener sure suk eller løftede pegefingre. Det betyder også, at jeg er af den overbevisning, at man selvfølgelig kan klokken, og en sen ankomst derfor ikke skyldes dovenskab. En sådan tendenser mangel på respekt over for de velmødte deltagere og er dårlig mødedisciplin.

Med det sagt, synes jeg, at det er vigtigt, at mødet starter til den tid, det er sat til uafhængigt af, hvor mange der er mødt til tiden.

Undersøgelsen viser også, at 33 procent af de østjyske ledere ofte eller hele tiden oplever, at deltagere svarer på e-mails og sms'er under mødet. Jeg vælger af holde fast i min tiltro til folk og mener ikke, at man bør forbyde mobiltelefoner til møder af den grund. En lydløs mobiltelefon kan sagtens fungere som arbejdsværktøj under et møde. Jeg benytter mig selv af min mobiltelefon til at tage noter, der synkroniseres direkte til min opgaveliste. Der er dog et "men" - der skal eksistere en klar enighed om, hvad disse mobiltelefoner bliver brugt til, så de ikke forstyrrer eller distraherer mødelederen. Ved længere møder kan man eventuelt indføre en mindre pause, der giver deltagerne mulighed for at tjekke deres indbakke.

Mobiltelefoner spiller en stor rolle i de flestes arbejdsdag, og brugen er kun stigende. Jeg synes derfor, at man bør arbejde på, hvordan de bedst muligt kan inkluderes i møder på en ansvarlig måde.