Vi bruger cookies for at optimere din brugeroplevelse.

Læs vores cookiepolitik

Debatindlæg: Ledere skal turde påtale usund livsstil

19. marts 2017

En usund livsstil kan stå i vejen for en god arbejdsindsats.

Debatindlæg af afdelingsformand Kirsten Hvid Schmidt i Randers Amts Avis den 19. marts 2017

Derfor skal ledere turde skride ind overfor en medarbejders usunde livstil, hvis den påvirker evnen til at udføre arbejdet.

En ny undersøgelse fra Lederne viser, at 55 procent af de østjyske ledere er villige til at påtale en usund livstil hos en medarbejder. Vi ledere skal dog passe på, fordi livstil som udgangspunkter en privat sag. Men når en usund livsstil påvirker arbejdsindsatsen negativt, er det ikke længere en privatsag, og så er lederen tvunget til at skride ind, selv om det kan være vanskeligt.

Vigtigst af alt skal ledere ikke lade sig afskrække af at have overvægtige medarbejdere ansat. Flere af mine medarbejdere har opnået flotte vægttab under deres ansættelse, fordi de har brugt virksomhedens sundhedstilbud og fået den nødvendige opbakning fra deres leder.

Jeg vil ikke tøve med at påtale, hvis en af mine medarbejdere ikke kan udføre sit arbejde tilfredsstillende på grund af en bestemt livstil, men det er langt mere effektivt at forebygge en usund livstil.

Hvis virksomhederne stiller sundhedstilbud til rådighed for medarbejderne og bakker op, så sparer man i mange tilfælde en ubehagelig påtale. Men man får også glade, loyale og sunde medarbejdere, fordi de kan se, at virksomheden går op i deres velvære uden at trænge sig på.