Vi bruger cookies for at optimere din brugeroplevelse.

Læs mere

Debatindlæg: Ledere skal prioritere efteruddannelse

19. oktober 2016

Efteruddannelse er lederens bedste værktøj til at fastholde sit job, at blive en bedre leder og få mulighed for at skifte job i fremtiden.

Debatindlæg af afdelingsformand Kirsten Hvid Schmidt i Randers Amts Avis den 19. oktober 2016

Uden efteruddannelse vil mange lederes kompetencer langsomt blive forringet, og mange vil opleve, at de får svært ved at omstille sig til nye forretningsmæssige muligheder og udfordringer.

Derfor er det bekymrende, at en ny undersøgelse fra Lederne viser, at 27 procent af de øst- og kronjyske ledere har undladt at tage på efteruddannelse i de sidste to år af hensyn til deres work-life-balance.

Det er udtryk for, at de lokale ledere er presset i deres hverdag, hvilket kan være svært at undgå som leder, men efteruddannelse må ikke nedprioriteres. Problemerne med ledernes work-life-balance kan primært løses gennem fleksibilitet fra virksomhedernes side. Men når det kommer til efteruddannelse, skal udbyderne af efteruddannelse også skabe nogle tilbud, som tager højde for, at ledere sjældent kan tage hele dage eller uger ud af deres kalender samt, at ledere ikke nødvendigvis kan tage på kursus et par timer hver tirsdag eftermiddag.

Der skal individuelle og fleksible løsninger til.Samtidig skal de øst- ogkronjyske ledere huske på, at hvis de nedprioriterer efteruddannelse, vil det ikke kun kunne få konsekvenser for deres fremtidige karrieremuligheder, men også for deres ansatte og virksomheden.

Lederne bliver nødt til at finde en holdbar løsning på deres work-life-balance-problemer. Nedprioriteringen af efteruddannelse er en midlertidig løsning, som måske kan fungere på kort sigt, men på lang sigt vil lederen opleve større problemer.