Vi bruger cookies for at optimere din brugeroplevelse.

Læs mere

Debatindlæg: Vi ledere har brug for hjælp til at hjælpe

06. februar 2017

En ny undersøgelse fra Lederne viser, at mens 75 procent af de østjyske virksomheder tilbyder syge- og sundhedsforsikringer, er det kun 31 procent af virksomhederne, der tilbyder rådgivning om stress.

Debatindlæg af afdelingsformand for Lederne Kronjylland Kirsten Hvid Schmidt i Randers Amtsavis d. 6 februar 2017

Noget af det værste, jeg har prøvet som leder, har været at sidde med en stressramt medarbejder og føle mig magtesløs, fordi jeg ikke vidste, hvad jeg skulle gøre. I det tilfælde kunne jeg godt have brugt et nummer, jeg kunne ringe til og blive klogere på, hvordan jeg bedst kunne hjælpe medarbejderen.

I en tid, hvor så mange rammes af stress, er det ellers oplagt, at stressrådgivning bliver tilgængeligt for både ledere og medarbejdere. Særligt i små virksomheder, der ikke har en HR-afdeling, er det vigtigt at tilbyde stressrådgivning. For det bliver meget op til den enkelte leder at håndtere det, og det er svært, hvis man ikke har den viden, der skal til.

Jeg har ofte tænkt, at det kunne være godt, hvis stressrådgivning blev en integreret del af arbejdsmarkedets sundheds- og helbredsforsikringer.

Vi ledere har nemlig brug for viden om, hvordan vi forebygger, spotter og håndterer stress, og hvordan vi får stressramte medarbejdere godt tilbage på jobbet igen.

God stressrådgivning er i både ledernes, medarbejdernes, virksomhedernes og samfundets interesse, så det er bare med at komme i gang.