Vi bruger cookies for at optimere din brugeroplevelse.

Læs vores cookiepolitik

Debatindlæg: Dresscodes skal guide - ikke diktere

09. august 2017

Der er intet som den danske sommer. Når den altså er her. Så tager vi imod den med åbne arme og bare ben – også selvom vi er på arbejde.

Debatindlæg af afdelingsformand Kirsten Hvid Schmidt i Randers Amts Avis den 9. august 2017

Ifølge en ny undersøgelse fra Lederne har 41 procent af de østjyske virksomheder uskrevne eller nedskrevne regler forsommerpåklædning, mens 39 procent af de østjyske ledere har måttet give medarbejdere en påtale for ikke at overholde arbejdspladsens dresscode.

Dresscodes er en måde at give medarbejdere retningslinjer omkring påklædning ofte af hensyn til virksomhedens kunder eller brand. Jeg forstår derfor, at dresscodes er vigtige for mange virksomheder, men lad os bruge dem til at guide i stedet for at diktere.

Jeg synes, det er et felt, hvor vi må være fleksible og situationsbestemte. Lige så vel som vi må have tiltro til, at medarbejdere kender grænsen. Er det ikke tilfældet, må man gribe ind.

Det er derfor også vigtigt, at man som leder selv er bevidst om, hvilke signaler påklædningen udsender. Så lad os huske på, at man både som leder og medarbejder repræsenterer virksomheden udadtil- også når sommeren kommer.

Hvis den kommer.