Vi bruger cookies for at optimere din brugeroplevelse.

Læs vores cookiepolitik

Pressemeddelelse: Hovedstadens ledere får moderat lønstigning

23. november 2017

Ifølge Ledernes nye lønstatistik har ledere fra hovedstaden fra september 2016 til september i år fået en stigning i månedslønnen på 2,2 procent.

Privatansatte ledere i København og omegn har i det forløbne år kunnet glæde sig over at få lidt flere penge mellem hænderne. Ifølge Ledernes nye lønstatistik har ledere fra hovedstaden fra september 2016 til september i år fået en stigning i månedslønnen på 2,2 procent. Tallet ligger dog lidt lavere end de københavnske lederes lønstigning i perioden september 2015 til september 2016, der lå på 2,8 procent.

På landsplan har de privatansatte ledere kunnet notere sig en lønstigning på 2,5 procent. Den største lønfremgang skal findes blandt ledere, der er ansat i byggebranchen eller som beskæftiger sig med information og kommunikation.

I perioden er forbrugerpriserne steget med 1,6 procent, hvilket har betydning for ledernes reallønsfremgang. Lederne har på landsplan fået en stigning i reallønnen på 0,9 procent, mens ledere i København og omegn har oplevet en reallønsfremgang på 0,6 procent.

De privatansatte ledere i Københavnsområdet får i gennemsnit 62.297 kroner i løn hver måned. Det er 6.192 kroner mere end landsgennemsnittet for privatansatte ledere i Danmark, som er på 56.105 kroner.

Afdelingsformand for Lederne København Nord Henrik Tarris er tilfreds med lønudviklingen.

- Det er et udmærket resultat for lederne i Københavnsområdet. Især med tanke på, at lønniveauet i vores området er det højeste i landet. Det er positivt, at lønningerne stiger, for det er udtryk for en tro på, at opsvinget har bidt sig fast. Den højere beskæftigelse øger konkurrencen om de potentielle ressourcer, og det afspejles i lønningerne, siger Henrik Tarris.

Lønstatistikken er lavet i samarbejde med analyseinstituttet YouGov på baggrund af oplysninger fra 17.388 ledere, heraf 4.915 ledere fra København og omegn.

Kontaktoplysninger

Henrik Tarris
Afdelingsformand
Lederne København Nord
Tlf. 2148 4759
E-mail henrik.tarris@lederne.dk

Michael Monty
Pressechef
Lederne
Tlf. 2428 2470
E-mail mmo@lederne.dk