Vi bruger cookies for at optimere din brugeroplevelse.

Læs mere

Vækst i vente hos erhvervslivet i København

27. maj 2015

Der er lagt op til et gyldent efterår for størstedelen af virksomhederne i København og omegn. Ifølge en ny konjunkturundersøgelse fra Lederne forventer hovedparten af lederne på de lokale virksomheder i København og omegn, at 2. halvår 2015 vil blive præget af stigende omsætning, overskud og eksport. Også på jobfronten er der pæn optimisme.

Undersøgelsen viser, at flere end to ud af tre, 68 procent, af de adspurgte ledere i København og omegn forventer, at omsætningen vil stige i det næste halve år, mens 24 procent kalkulerer med omtrent uændret omsætning. Kun otte procent tror, omsætningen i den københavnske virksomhed er for nedadgående.

Når det gælder virksomhedernes produktion såvel som overskud forudser 62 procent af lederne, at kurverne vil stige, mens der på eksportområdet er 51 procent, som vurderer, at der er stigninger i vente i 2. halvår af 2015.

Optimismen er tydelig at mærke i hovedstadsområdet, og jeg tror, at den generelle vækst i Danmark udspringer herfra.

Henrik Tarris, afdelingsformand

Når det gælder virksomhedernes produktion såvel som overskud forudser 62 procent af lederne, at kurverne vil stige, mens der på eksportområdet er 51 procent, som vurderer, at der er stigninger i vente i 2. halvår af 2015.

I forhold til beskæftigelsen er forventningerne hos hovedparten af lederne i København og omegn, at vi er på vej ind i et halvår med enten stigninger eller uændrede tal. Blandt de 683 adspurgte lokale ledere er forventningen hos 47 procent,  at antallet af medarbejdere stiger, 40 procent tror, antallet vil være omtrent uændret, mens cirka hver ottende virksomhed, 13 procent, ifølge lederne belaver sig på en nedgang i antallet af ansatte.

Tallene for København og omegn viser, at der i de kommende seks måneder især bliver brug for faglærte og menige medarbejdere med videregående uddannelser, mens der i mindre grad bliver behov for at øge antallet af ledere og ufaglærte.

Afdelingsformanden for Lederne København Nord Henrik Tarris glæder sig over de positive forventninger i København og omegn.

-  Optimismen er tydelig at mærke i hovedstadsområdet, og jeg tror, at den generelle vækst i Danmark udspringer herfra. I min egen branche inden for den kommercielle bilindustri mærker vi tydeligt optimismen og den øgede afsætning. Flere varer skal transporteres og flere huse skal bygges, og derfor er efterspørgslen på transportmidler større. Der tegner sig dermed et tydeligt billede af øget vækst og beskæftigelse hos de københavnske virksomheder, siger Henrik Tarris.

Ledernes konjunkturundersøgelse er foretaget i samarbejde med analyseinstituttet YouGov og baseret på svar fra 2.381 ledere, heraf 683 fra København og omegn. Alle er ansat på virksomheder i den private sektor.

Kontaktoplysninger

Henrik Tarris
Afdelingsformand
Lederne København Nord
Tlf. 2148 4759
E-mail henrik.tarris@lederne.dk

 

Maja B. Hansen og Katrine Kaare Jacobsen
Pressemedarbejdere
Lederne
Tlf. 3283 3436 / 3283 3443
E-mail mbr@lederne.dk / kkj@lederne.dk