Mit Lederne

Nyheder

Pressemeddelelse: Lederne i Hovedstaden har fået pæne lønstigninger

De privatansatte ledere i hovedstadsområdet har fået en gennemsnitlig lønstigning på 2,7 procent i det forløbne år, viser Ledernes nye lønstatistik. Det giver en pæn stigning i reallønnen.

18. december 2018

- Det er positivt, at lederne har fået pæne lønstigninger og dermed får en rimelig belønning for, at virksomhederne i hovedstadsområdet generelt klarer sig godt i øjeblikket. Samtidig er det ansvarlige lønstigninger, som ikke risikerer at blive en bremse for virksomhedernes vækst.

Sådan siger Kim Kampp, lokalafdelingsformand for Lederne Hovedstaden, som udtaler sig på baggrund af en ny landsdækkende lønstatistik indsamlet af YouGov for Lederne. Den viser, at lederne i København og omegn har fået en lønstigning på 2,7 procent fra september 2017 til september 2018.

Det er lidt lavere end den gennemsnitlige stigning på landsplan, som var på 2,9 procent i perioden. Til sammenligning steg gennemsnitslønnen for alle lønmodtagere i den private sektor med 2,3 procent i perioden, og forbrugerpriserne steg kun med 0,6 procent.

Lederne i hovedstadsområdet har altså fået en ganske pæn reallønsfremgang, og de er samtidig stadig de højest lønnede ledere i landet med en gennemsnitlig månedsløn på 63.692 kroner i september 2018 mod 57.920 i gennemsnit for lederne på landsplan.

Kontaktoplysninger

Kim Kampp
Afdelingsformand
Lederne Hovedstaden
Tlf. 4096 9495
E-mail kim.kampp@lederne.dk

 

Søren Kudahl
Pressechef

Lederne

Tlf. 2338 4211

E-Mail: sku@lederne.dk