Vi bruger cookies for at optimere din brugeroplevelse.

Læs mere

Riv muren ned

24. august 2015

Debatindlæg i Nordjyske den 23. august 2015  af Steen Knørr, afdelingsformand i Lederne Himmerland

Det nordjyske jobmarked er ingen fest. Derfor kommer det heller ikke bag på mig, at nordjyder er mindre jobsøgende end landsgennemsnittet.

Mens 6 ud af 10 ledere på landsplan overvejer at skifte job, siger næsten halvdelen af de nordjyske ledere (48 procent), at de ikke forestiller sig at skifte job i øjeblikket.

Drømme skal jo næres af noget, og hvis man ikke bliver blæst bagover af spændende jobannoncer, vælger de fleste beskæftigede nok at finde tilfredsstillelse og tryghed i trods alt at have et job – fremfor at søge nye muligheder og større udfordringer.

I en situation – og en region – hvor der ikke er mange job at søge, er der noget, der ligger mig stadig mere på sinde: Hvorfor accepterer vi, at der nærmest er opbygget en Berlinmur mellem den offentlige og private sektor?

Jeg er selv som leder formet af det private erhvervsliv. Og jeg må indrømme, at jeg har svært ved at genkende mig selv og mine kompetencer i ordlyden, når jeg ser en offentlig lederstilling slået op. Og det samme gør sig gældende for en del af vores medlemmer i Lederne Himmerland. Den føromtalte undersøgelse viser da også, at kun 13 procent af Ledernes medlemmer kan forestille sig at fortsætte karrieren i en anden sektor. Langt de fleste af dem (38 procent) er offentligt ansatte, der er åbne over for at skifte til det private. Kun 9 procent er privatansatte, der kan se sig selv i det offentlige.

Der er ikke noget mystisk i, at man formes af kulturen på sin arbejdsplads, og det er naturligt, at de kompetencer man tilegner sig, og den efteruddannelse, man tager, er med til at afgøre, hvilke job man kan få fremover. Men det nytter ikke noget, at vi bliver ved med at tale to forskellige sprog og agere som om, den anden side ikke findes, hvis vi skal have løsnet op for mobiliteten på jobmarkedet i Nordjylland.

Det bliver ikke mindre nødvendigt i tilfælde af at den nye regering gør alvor ud af snakken om at flytte statslige arbejdspladser fra Hovedstaden til regioner som Nordjylland, hvor vækst og opsving er noget, vi stadig kigger langt efter. Jeg er på ingen måde ude med riven efter ”det offentlige”. Jeg efterlyser blot mere åbenhed og nysgerrighed de to sektorer imellem. Jeg er overbevist om, at der er gevinster at hente ved at lære af hinanden og ansætte både ledere og medarbejdere med erfaringer og kompetencer, der er oparbejdet i et andet system end det, man selv tilhører.