Mit Lederne

Nyheder

Pressemeddelelse: Flot lønstigning til nordjyske ledere

Ifølge Ledernes nye lønstatistik har de lokale ledere fra september 2016 til september i år fået en stigning i månedslønnen på 3,5 procent.

23. november 2017

Ledere i Nordjylland har i det forløbne år kunnet glæde sig over at få flere penge mellem hænderne. Ifølge Ledernes nye lønstatistik har de lokale ledere fra september 2016 til september i år fået en stigning i månedslønnen på 3,5 procent. Tallet ligger en del højere end de nordjyske lederes lønstigning i perioden september 2015 til september 2016, der lå på 1,4 procent.

På landsplan har de privatansatte ledere kunnet notere sig en lønstigning på 2,5 procent. Den største lønfremgang skal findes blandt ledere, der er ansatte i byggebranchen eller som beskæftiger sig med information og kommunikation.

I perioden er forbrugerpriserne steget med 1,6 procent, hvilket har betydning for ledernes reallønsfremgang. Lederne har på landsplan fået en stigning i reallønnen på 0,9 procent, mens ledere i Nordjylland har oplevet en reallønsfremgang på 1,9 procent.

De privatansatte ledere i Nordjylland får i gennemsnit 50.793 kroner i løn hver måned. Det er 5.312 kroner mindre end landsgennemsnittet for privatansatte ledere i Danmark, som er på 56.105.

Afdelingsformand for Lederne Himmerland Jens Otto Størup er yderst tilfreds med lønudviklingen.

- Det er bestemt positivt, at de nordjyske lederes lønninger har fået et nøk opad. Særligt med tanke på, at lønningerne i vores område ligger en del under landsgennemsnittet. Lønstigningerne er samtidig et udtryk for, at det går godt for erhvervslivet i Nordjylland. Det betyder så også, at der er ved at opstå flaskehalse med mangel på kvalificeret arbejdskraft. Det har muligvis haft betydning for lønstigningerne, at der er mere konkurrence om de dygtige ledere, siger Jens Otto Størup.

Lønstatistikken er lavet i samarbejde med analyseinstituttet YouGov på baggrund af oplysninger fra 17.388 privatansatte ledere, heraf 1.345 ledere fra Nordjylland

 

Kontaktoplysninger

Jens Otto Størup
Afdelingsformand
Lederne Himmerland
Tlf. 5373 3300
E-mail jens.otto.stoerup@lederne.dk

 

Michael Monty
Pressechef
Lederne
Tlf. 2428 2470
E-mail mmo@lederne.dk