Vi bruger cookies for at optimere din brugeroplevelse.

Læs mere

Løs den gordiske lønknude

26. november 2016

De nordjyske ledere sakker atter bagud på løn i forhold til lederkollegaerne i resten af Danmark, selvom det i forvejen står sløjt til med lederlønningerne i Nordjylland. Hvis udviklingen fortsætter, kan de nordjyske virksomheder få alvorlige rekrutteringsproblemer.

Debatindlæg af afdelingsformand Steen Knørr for Lederne Himmerland i Nordjyske den 26. november 2016

Ledernes nye lønstatistik viser, at de privatansatte nordjyske ledere gennemsnitligt er steget 1,4 procent i løn over det seneste år, hvorimod landsgennemsnittet for ledere er vokset med 2,3 procent. De nordjyske ledere ligger nu 6000 kroner under gennemsnitslønnen for danske ledere, som er på 54.864 kroner.

Det har traditionelt været svært for de nordjyske ledere at hægte sig på lønstigningerne i resten af Danmark. Lederne møder ofte en mur, når de forsøger at forhandle sig til en højere løn, selv når de har skabt synlighed om deres resultater og værdi for virksomhederne. Der er naturligvis også geografiske faktorer, som gør, at nordjyske ledere sjældent vil tjene det samme som en tilsvarende københavnsk leder, men jeg synes, at 6000 kroner under landsgennemsnittet er meget lavt.

Hvordan løser man denne gordiske lønknude? Jeg har ikke det endelige svar, men det er vigtigt, at den enkelte leder er god til at formidle sine resultater og kan sætte tal på sin værdi for virksomheden, om nødvendigt kan lederne overveje at tage på lønforhandlingskursus.

Samtidig skal der lyde en opfordring til de nordjyske virksomheder om at være med til at løse den gordiske lønknude. Når virksomhederne tænker længere end de næste par års lønbudgetter, vil de se, at hvis lederlønningerne fortsat sakker bagud i forhold til resten af landet, så får Nordjylland et alvorligt rekrutteringsproblem i fremtiden.