Vi bruger cookies for at optimere din brugeroplevelse.

Læs vores cookiepolitik

Hold mobiltelefonen ude

24. maj 2017

Lad mobilen blive i lommen, næste gang du træder ind i et mødelokale.

Debatindlæg af afdelingsformand Jens Otto Størup for Lederne Himmerland i Nordjyske den 24. maj 2017

Biplyde fra sms’er, telefoner, der ringer og tablets, som larmer. Det er virkeligheden i dag, hvor mobiltelefoner og tablets har sneget sig ind i mødelokalerne på de nordjyske virksomheder.

I en ny undersøgelse fra Lederne svarer 57 procent af de nordjyske ledere, at det ”sommetider” eller ”ofte” sker, at en eller flere mødedeltagere svarer på e-mails eller sms’er under møder, mens 58 procent oplever, at mødedeltagere svarer på arbejdsrelaterede telefonopkald.

Selvfølgelig kan der være situationer, hvor man er nødt til at besvare et opkald underet møde, men alle disse afbrydelser fjerner fokus. Og det betyder, at man hurtigt kommer til at bruge for lang tid på møder, der ikke er udbytterige.

Med al den arbejdstid, der bruges på at holde møder, er det vigtigt at sikre sig, at tiden bruges fornuftigt. Men det er svært at lede et møde effektivt, når man fornemmer, at deltagerne bliver fraværende og kigger på deres mobiltelefoner, så snart de ikke har ordet.

Accepten af, at man under møder gerne må have dialog med andre uden for mødelokalet, er simpelthen træls - for at sige det på godt jysk. Så gør dig selv og dine kollegaer en tjeneste: Lad mobilen blive i lommen, næste gang du træder ind i et mødelokale.