Vi bruger cookies for at optimere din brugeroplevelse.

Læs mere

Debatindlæg: Storrums-kontor er ikke noget for mig

11. august 2016

Jeg har aldrig selv arbejdet i et storrumskontor, men jeg har bevæget mig gennem et, og det er nok for mig til at kunne konkludere, at arbejde i et storrumskontor er bare ikke noget for mig personligt.

Debatindlæg af afdelingsformand Steen Knørr i Nordjyske Stiftstidende den 11. august 2016.

I en nyligt offentliggjort undersøgelse fra Lederne om netop storrumskontorer viser svarene fra de adspurgte ledere da også, at der ikke udelukkende er fordele ved at sidde der.

Særligt mulighed for at snakke fortroligt og føre personlige samtaler er blandt de punkter, de adspurgte ledere slet ikke/i mindre grad føler, storrumskontoret giver mulighed for.

Manglende fortrolighed er én faktor, en helt anden er al den forstyrrelse, man udsættes for. Jeg hører fra andre, som selv sidder i storrumskontor, at der er alt for meget uro, og snakker man for højt, ja, så tysses man på.

Når det så er sagt, så tror jeg da helt klart også, at der er mange fordele i forhold til at sparre med sine kolleger. I undersøgelsen svarer knap halvdelen af de adspurgte ledere, at storrumskontorerne understøtter en virksomhedskultur, hvor fleksibilitet, videndeling og samarbejde er i fokus. Dette kan jeg sagtens følge, da indretningen helt klart gør det lettere at vinke til en kollega, når man lige hurtigt har brug for at komme i kontakt med vedkommende.

Der er helt naturligt meget delte meninger om fordele og ulemper ved at arbejde i storrumskontorer. Det kommer meget an på virksomheden og ens arbejdsopgaver, men jeg synes, det vigtigste er, at man overvejer, hvorvidt man selv kan arbejde sådan.