Vi bruger cookies for at optimere din brugeroplevelse.

Læs mere

Debatindlæg: Faldende niveau skal fastholdes

12. maj 2016

Ifølge en ny undersøgelse fra Lederne og analyseinstituttet YouGov er konfliktniveauet på de danske arbejdspladser faldet med 19 procent siden 2012.

Debatindlæg af Steen Knørr, afdelingsformand for Lederne Himmerland, i Nordjyske Stiftstidende torsdag 12. maj 2016

Hvordan sænker vi det endnu mere? De vigtigste faktorer er velfungerende virksomheder, ledere, som opfører sig ordenligt og medarbejdere, som tager ejerskab for deres virksomhed.

Virksomhederne skal være velfungerende forstået på den måde, at de har råd til at have det rigtige antal medarbejdere og at give medarbejderne de rigtige rammer. Hvis en virksomhed er i dårlig forfatning, vil både medarbejdere og ledelse blive påvirket negativt, da frygt for fyringer og et evigt præstationspres vil hænge som en tordensky over hele virksomheden.

Lederen skal udvise ordentlighed på arbejdspladsen, det skal forstås sådan, at lederen skal behandle sine medarbejdere på samme høflige måde, som var de en del af lederens omgangskreds. Lederen skal være åben overfor sine medarbejdere, give dem plads og inddrage dem i alle relevante beslutninger, så der opnås en forståelse for lederens beslutninger. Lederen skal samtidig have modet til at lede og tage den kritik, som der måtte komme, på en ordentlig måde.

Medarbejderne har ansvaret for at gengælde lederens ordentlighed og bruge den rummelighed, som den gode leder giver sine medarbejdere til at give respons og kritisere, når det er berettiget. Medarbejderne skal også bruge inddragelsen fra lederen til at tage ejerskab over det arbejde, de udfører.

Det er vigtigt at understrege, at der skal to til tango og til at skabe konflikter. Derfor vil konfliktniveauet ikke fortsætte med at falde, ved mindre alle tager deres rolle i virksomhederne alvorligt. Vi skal samtidig huske på, at økonomien altid vil gå op og ned, derfor vil konfliktniveauet igen live højere før eller siden, hvis ikke de nordjyske ledere og medarbejdere sammen løfter denne byrde.