Mit Lederne

Nyheder

Debatindlæg: Husk at søge hjælp

27. oktober 2017

En ny undersøgelse fra Lederne viser, at tre ud af fire ledere i Himmerland i det kommende år vil tage et større personligt ansvar for at forebygge stress blandt deres medarbejdere.

Debatindlæg af Jens Otto Størup, afdelingsformand for Lederne Himmerland i Nordjyske Stiftstidende, 27. oktober 2017.

75 procent af de i alt 170 adspurgte ledere i Aalborg og Himmerland svarer, at de ”høj” eller ”meget høj” grad vil tage et større personligt ansvar for stressforebyggelse.

Det er positivt, at de nordjyske ledere i den grad har udfordringen med stress i deres bevidsthed. Jeg havde været bekymret, hvis lederne havde svaret, at det ikke var en udfordring, som de bekymrede sig om. For det er blevet et ekstrakrav til ledelsesgerningen at forholde sig til stress.

Ledere spiller en rolle i forebyggelse af stress på arbejdspladsen, men når skaden først er sket, håber jeg dog, at ledere søger hjælp. Ledere hverken kan eller skal være behandlere eller stresseksperter. Der findes utrolig mange dygtige mennesker, der har stress som deres speciale, og som er kvalificeret til at hjælpe mennesker ramt af stress. Ledere skal ikke tro, at de kan klare det hele selv. Én ting, ledere dog kan gøre, er at tilegne sig en vis portion viden om stress, så de kan være med til at forebygge stress, holde øje med faresignaler hos medarbejderne, og vide hvor de kan søge professionelhjælp.

Jeg ser frem til selv at blive klogere, når stress er på dagsordenen i Ledernes pop-up-butik i Aalborg (torsdag 2.11.).