Vi bruger cookies for at optimere din brugeroplevelse.

Læs vores cookiepolitik

Debatindlæg: Stram op på mødedisciplinen

13. maj 2017

Fynske ledere er dem i landet, der bruger mindst tid i et mødelokale.

Debatindlæg af Jerry Vinther, afdelingsformand for Lederne Fyn, i Fyns Amts Avis d. 13. maj 2017

Mens den gennemsnitlige leder i Danmark går til ni møder om ugen, går den fynske leder kun til syv ugentlige møder, viser en ny undersøgelse fra Lederne. Det er for mig at se positivt, for det tyder på en kritisk stillingstagen til, hvad der bruges tid på. Jeg mener, at mindre mødetid er lig med mere tid til personaleledelse.

Så langt så godt. Jeg vil nu alligevel indvende, at der generelt set er plads til forbedringer. Ikke så meget i forhold til tidsforbruget, men mere i forhold til mødedisciplinen. Selvsamme undersøgelse fra Lederne viser nemlig også, at medarbejdere og ledere fra de fynske virksomheder er danmarksmestre i at komme for sent til møder.

På trods af, at 73 procent af de fynske ledere finder det uacceptabelt, at man ankommer for sent til et møde, er det ikke desto mindre 75 procent af lederne, der oplever, at det sker "sommetider" eller "ofte".

Når deltagere dumper ind af døren 5-10-15 minutter efter, et møde er begyndt, bliver de andre deltageres koncentration brudt. Det går selvsagt ud over udbyttet og værdien af de møder, der afholdes.

Så selvom vi fynboer tilsyneladende er gode til ikke at bruge al vores arbejdstid på møder, kan vi måske godt stramme lidt op på mødedisciplinen ved de møder, vi så endelig går til.