Vi bruger cookies for at optimere din brugeroplevelse.

Læs mere

Debatindlæg: Lederne skiftede kurs - og det gav flere kvinder

25. oktober 2016

Da Karsten Kjærby satte sig i formandsstolen for Lederne på Fyn for 12 år siden, var der ingen kvinder i interesseorganisationens lokalforening.

Debatindlæg d. 25. oktober 2016 i Fyns Stiftstiden af afdelingsformand for Lederne Fyn Karsten Kjærby.

Men efter lokalformanden og resten af organisationen satte jagten ind på kvindelige bestyrelsesmedlemmer for otte årsiden, begyndte det med Karsten Kjærbys øjne pludseligt at blomstre. Holdningen var helt klart, at vi skal have dem med for at afspejle vores medlemsskare. Det er lykkedes med nogle rigtig gode deltagere, siger Karsten Kjærby, der i den syv personers store lokalbestyrelse sidder til bords med to medlemmer af det modsatte køn, mens en tredje kvinde er suppleant.

Dejligt med flere kvinder
Det afspejler lige nøjagtigt vores medlemsskare, da vi har cirka 30 procent afvores medlemmer, som er kvinder. Det er utrolig vigtigt, at vi får den diversitet ind i bestyrelserne. Det er en stigende gruppe, og det er rigtig dejligt, lyder det fra Karsten Kjærby. Lokalformanden lokker dog hverken med en gulerod eller kvoter for at få flere kvinder ind i bestyrelsen.

Nej til ren kvindebestyrelse
Det målrettede fodarbejde er foregåetvia mund-til-mund-metoden, og så har Karsten Kjærby opfordret og motiveret kvinder til at melde sig til bestyrelsesarbejdet. Men vi går jo ikke ud og siger, at kvinder skal være foran mænd, fordi de er kvinder. De skal bare være opmærksomme på, at der er nogle muligheder, siger lokalformanden.

Karsten Kjærby vil selv nødigt vælgestil et tillidshverv alene på baggrund af sit køn, men fordi han har kvalifikationerne til det. Og kvalifikationer er nøgleordet ifølge Lederne på Fyn. Hvis jeg har to, der er lige kvalificerede,vil jeg foretrække den, der nu afspejler vores medlemsskare bedst, og det kunne være en kvinde, men også en mand. Vi skal heller ikke have en bestyrelse, hvor der kun er kvinder, understreger Karsten Kjærby.