Vi bruger cookies for at optimere din brugeroplevelse.

Læs mere

Debatindlæg: Giv plads til efteruddannelse

11. oktober 2016

Virksomhederne skyder sig selv i foden, når de ikke giver tid, plads og luft til, at ledere kan tage efteruddannelse og blive klogere.

Debatindlæg af Karsten Kjærby, afdelingsformand for Lederne Fyn, i FyensStifttidende d. 11. oktober 2016

Sammen med vestjyderne er fynske ledere dem i landet, som i allerstørst omfang fravælger efteruddannelse af hensyn til balancen mellem privatliv og arbejdsliv.  Hele 34 procent af de fynske ledere angiver i en endnu ikke offentliggjort undersøgelse fra Lederne, at de inden for de seneste to år har undladt at deltage i efteruddannelse for at få balancen mellem arbejdsliv og privatliv til at gå op. Jeg synes, at tallet er stærkt bekymrende.

Efteruddannelse kræver selvsagt penge, men det kræver også en betydelig investering af lederens arbejdstid, som ikke umiddelbart kan ses på bundlinjen dagen efter. Har man som virksomhedsejer problemer med bundlinjen, kan efteruddannelse derfor virke som et belejligt sted at spare.

Men det er en ufattelig kortsigtet tankegang. Skal fynske virksomheder vækste og være konkurrencedygtige på den lange bane, kræver det, at de har og kan fastholde kompetente, tilfredse ledere, som er ”up to date” med den nyeste viden.

I disse dage findes et utal af fleksible efteruddannelsesmuligheder, og teknologien betyder, at en del efteruddannelse kan klares fra computeren.  Lad os være mere ambitiøse på efteruddannelsesområdet og sikre, at ingen ledere i fremtiden ser sig nødsaget til at fravælge efteruddannelse af hensyn til balancen mellem arbejdsliv og privatliv.