Vi bruger cookies for at optimere din brugeroplevelse.

Læs vores cookiepolitik

Debatindlæg: Fyn er bagud med stressforebyggelse

23. februar 2017

Fynske virksomheder er ifølge en ny undersøgelse dem i landet, hvor færrest har taget initiativer til at forebygge stress.

Debatindlæg d. 23. februar 2017 i Fyens Stiftstidende af afdelingsformand for Lederne Fyn Karsten Kjærby.

Jeg har gennem min mangeårige karriere som leder haft utallige samtaler med medarbejdere om stress. Jeg har sågar selv været ramt af det. Forebyggelse af stress ligger mig meget på sinde, fordi stress har nogle enorme omkostninger for den, der rammes, deres familier og deres arbejdsplads.

Derfor er det også med skuffelse, at jeg fornylig læser, at fynske virksomheder, ifølge en ny undersøgelse fra Lederne, er dem i landet, hvor færrest har taget initiativer til at forebygge stress. Mens det på landsplan er 36 procent af virksomhederne, der har taget stressforebyggende initiativer, er det kun 27 procent af virksomhederne på Fyn, der har gjort det samme.

Det kan vi gøre bedre, og det skal vi gøre bedre.

Der findes mange værktøjer til forebyggelse af stress. Indførelsen af en stresspolitik og systematiske trivselssamtaler er blot to af de initiativer, som jeg mener, er gavnlige for forebyggelsen af helbredsskadende stress. Et tredje forslag til de fynske virksomheder er, at de i højere grad uddanner deres ledere til at se tegnene og de tidlige symptomer på stress. At se tegn på stress og vide, hvordan man skal handle på dem, er sjældent noget, man bare kan. Det kræver viden, som nogle ledere ikke har.

Hvis lederne får den viden, der skal til for at forebygge, spotte og håndtere stress, tror jeg, at vi kan undgå mange stress-sygemeldinger på de fynske virksomheder.