Vi bruger cookies for at optimere din brugeroplevelse.

Læs vores cookiepolitik

Feriestress skyldes dårlig planlægning

10. juli 2017

Planlægning er afgørende, når virksomheder skal forberede sig på ferieperioder, men over halvdelen af de fynske ledere oplever en større arbejdsbyrde op til sommerferien.

Af Jerry Vinther, afdelingsformand for Lederne Fyn, i Fyns Amts Avis lørdan den 8. juli 2017

 

En ny undersøgelse fra Lederne viser, at 63 procent af de fynske ledere arbejder mere end normalt i perioden op til deres egen sommerferie.

 

Jeg kan godt forstå, at de fynske ledere har ekstra travlt op til sommerferien, men bedre ferieplanlægning kunne i mange tilfælde have forhindret, at ledere døjer med store arbejdsbyrder op til sommerferien.

 

Ideelt set bør man påbegynde denne planlægning en til to måneder, før de første går på sommerferie, så man har god tid til at koordinere, uddelegere og afslutte opgaver. I de virksomheder, hvor man ikke har påbegyndt ferieplanlægningen i god tid, er der øget risiko for stress – ikke kun i ugerne op til, men også i de første dage af ferien, da det godt kan tage et par dage at komme ned i gear efter en stresset periode. Det er vigtigt, at de fynske virksomheder går op i at ledere og medarbejdere får en god sommerferie, da ferien giver ny energi, overskud og ro på hjemmefronten.

 

Der bør gøres en endnu større indsats for at undgå stress op til sommerferien samt sørge for, at alle ansatte ved, at det ikke er belastning for virksomheden, når de holder deres velfortjente sommerferie - tværtimod.