Mit Lederne

Nyheder

Vi har øje for hvad kollegaerne kan

27. marts 2018

I mindre samfund som på Bornholm, kender vi hinanden godt. Det viser sig blandt andet, når der skal besættes en ledig stilling.

Af Verner Haagensen, formand for Lederne Bornholm, i Bornholms Tidende den 27. marts 2018

Nye tal fra Lederne viser, at hele 37 procent af de, der har lederstillinger på Bornholm, er blevet kontaktet direkte af virksomheden, da de fik jobbet. Til sammenligning ligger landsgennemsnittet kun på 27%.

Tallene fortæller mig, at vi har et tæt ledermiljø på Bornholm, og at vi har øje for, hvad vores bornholmske kollegaer i branchen kan.

De 540 medlemmer, vi er i Lederne Bornholm, mødes tit på kryds og tværs til konferencer, kurser og andre arrangementer. Vi kender derfor hinanden godt. På den måde er der også rigtig mange virksomheder, som allerede har fået spottet mulige medarbejdere til en ledig stilling, før stillingen bliver slået op. De unge og potentielt fremtidige ledere bliver derfor også spottet hurtigt.

Derfor bruger vi heller ikke ret tit rekrutteringsbureauer til at finde kandidater på markedet. Kun 7 procent af de bornholmske ledere er blevet kontaktet af et rekrutteringsbureau. Landsgennemsnittet er på 14%. Jeg ser det som en styrke, at vi i mindre samfund kan hjælpe hinanden frem i karrieren, og samtidig finde den bedst egnede leder til hver enkelt virksomhed.