Mit Lederne

Nyheder

Sociale medier kan med fordel bruges i ansættelsesprocessen

04. juni 2018

På Bornholm er vi ofte nødt til at lede efter arbejdskraft andre steder end på øen.

Af Verner Haagensen, formand for Lederne Bornholm, i Bornholms Tidende 4. juni 2018

En ny rekrutteringsundersøgelse foretaget af Lederne understøtter dette. Den viser, at 50 procent af faglærte ledere ansat på Bornholm, Lolland, Falster og Vest- og Sydsjælland i 2016 og 2017 blev tjekket ud på sociale medier af deres fremtidige arbejdsgiver, før de blev ansat.

Det giver god mening for mig. Vi er nødt til at have arbejdskraft, der kommer udefra, og de sociale medier giver os en mulighed for at bruge vores professionelle såvel som vores private netværk til at finde en passende kandidat til jobbet.

Her på Bornholm har vi specialiseret os meget for at kunne være konkurrencedygtige. Derfor er der mange af de stillinger, vi har herovre, som kræver en særlig specialviden, eller at kandidaten har en videregående uddannelse inden for et bestemt felt. Især LinkdIn er rigtig godt værktøj, når man skal finde en helt særlig medarbejder med en særlig viden.

Hvis man ved, hvad man leder efter, kan man spare en masse tid og springe en masse skridt over ved at finde en egnet kandidat i sit netværk – og netop her kommer sociale medier, LinkdIn i særdeleshed, ind i billedet som et udmærket værktøj at benytte sig af.