Vi bruger cookies for at optimere din brugeroplevelse.

Læs mere

Debatindlæg: Ledere - vær opmærksom på arbejdstiden !

20. april 2016

I en endnu ikke offentliggjort undersøgelse foretaget af Lederne og analyseinstituttet YouGov svarer 50 procent af de bornholmske ledere og ledere i Region Sjælland, at de i høj eller meget høj grad står til rådighed for deres arbejde døgnet rundt, hvilket er landets højeste procentsats.

Debatindlæg af afdelingsformand Verner Hagensen i Bornholms Tidende den 20. april 2016.

27 procent svarer yderligere, at de i høj eller meget høj grad finder deres arbejdsbyrde for stor, hvilket gør Bornholm og Region Sjælland til de dele af Danmark med næstflest ledere, som synes deres arbejdsbyrde er for stor.

Med undersøgelsens høje tal er det selvsagt, at vi skal have fokus på dette område. Det er vigtigt, at virksomhederne har udhvilede medarbejdere, men også, at familielivet fungerer, ellers vil det i sidste ende koste på bundlinjen.

Man skal dog huske på, at Bornholm er en ø med mange selvstændige, som er villige til at arbejde døgnet rundt, for at deres virksomhed bliver en succes. Det er et vilkår ved at være selvstændig. Samtidig skal man huske på, at Bornholm oplever et spædt opsving i øjeblikket, hvor virksomhederne ikke ønsker at ansætte alt for mange nye medarbejdere, før de ved, om opsvinget varer ved.

Det er helt naturligt og yderst ansvarligt, men det betyder også, at der i øjeblikket er en overgangsperiode, hvor der vil være ekstra travlhed i virksomhederne. Det må vi respektere, så længe det ikke bliver permanent.