Vi bruger cookies for at optimere din brugeroplevelse.

Læs vores cookiepolitik

Husk at få slappet af trods sommertravlhed

10. juli 2017

Sommerferie forbinder vi oftest med at slappe af og have masser af god tid til de relationer og interesser, vi måske forsømmer i hverdagen.

Af Verner Haagensen, formand for Lederne Bornholm, i Bornholms Tidende lørdag den 8. juli 2017

Men en ny undersøgelse fra Lederne viser, at en del af de bornholmske ledere ikke holder helt fri i ferien. Halvdelen af lederne på Bornholm, Lolland-Falster og Vest- og Sydsjælland svarer, at de løser arbejdsopgaver i ferien. Godt en femtedel af dem, 18 procent, besvarer arbejdsrelaterede mails hver eneste dag i ferien, mens 65 procent besvarer mails minimum én gang om ugen.

Ved første øjekast lyder det noget voldsomt, at 50 procent af lederne løser arbejdsopgaver i deres ferie, men jeg tror, at der er en god forklaring på det. Når det er sommer, kører hjulene på fuld kraft på Bornholm. Øen tiltrækker hver sommer tusindvis af turister, og det betyder, at der på mange bornholmske arbejdspladser knokles ekstra hårdt om sommeren. Omsætningen i forretningerne stiger, og for mange virksomheder er det nu, at pengene skal tjenes. Derfor har jeg også forståelse for, at mange af de bornholmske ledere finder det nødvendigt at være tilgængelig i et vist omfang, selvom de egentlig afholder ferie.

Når det er sagt, vil jeg dog alligevel opfordre lederne på Bornholm til også at huske at lukke computeren, slukke telefonen og nyde deres velfortjente sommerferie.