Ansættelsesvilkår A-kassen Kurser og uddannelser Ledelse og Karriere LederNetværk Lokale afdelinger
Print Bookmark and Share

Feriefridage

Feriefridage er betalte fridage udover de fem uger ferie, som ferieloven giver dig ret til. Retten til feriefridage fremgår enten af en overenskomst, som gælder for ansættelsesforholdet eller af den individuelle ansættelsesaftale.


Ansat i organiseret virksomhed
Hvis du er beskæftiget i en privat virksomhed, som er organiseret i en arbejdsgiverforening, vil du normalt være omfattet af Lederaftalen (pdf).

Ifølge Lederaftalen har du krav på feriefridage i samme omfang som dine medarbejdere.

Hvis du ikke har personaleansvar, så har du krav på feriefridage i samme omfang som de medarbejdere, hvis faglige område er tættest på dit. Er du for eksempel bogholder uden personaleansvar, vil du normalt have samme rettigheder til feriefridage som HK-ansatte i virksomheden.

Retten til samme antal feriefridage som dine medarbejdere gælder dog kun i det omfang, at andet ikke er beskrevet i personalepolitikken eller særskilt aftalt mellem dig og virksomheden.

Ansat i uorganiseret virksomhed
Hvis du arbejder i en privat virksomhed, som ikke er medlem af en arbejdsgiverforening, så har du kun krav på feriefridage, hvis det er aftalt i din ansættelseskontrakt, eller i generelle regler i virksomheden.

Offentlig ansat
Hvis du er offentlig ansat (region, kommune eller stat) har du ret til  fem ekstra feriedage per år.

Du kan finde ferieaftalerne på www.okportal.dk (regioner), på www.kto.dk (kommuner) og  Modernisringsstyrelsens hjemmeside (stat)

Hvordan påvirker beskatning af fri bil din nettoløn?
Test det på ledernes nettolønsberegner.

Beregn nettoløn
Lederne
Vermlandsgade 65
2300 København S
Kontakt Lederne