Vi bruger cookies for at optimere din brugeroplevelse.

Læs vores cookiepolitik

MatchPoints Seminar for studerende med interesse i ledelse

MatchPoints Seminar er Aarhus Universitets årlige konference, der sætter fokus på emner med bred samfundsinteresse. I år foregår konferencen fra d. 23-25. maj 2019 og emnet er ledelse. Men hvorfor skal du som studerende prioritere at komme? Og hvilke dele af konferencen appellerer særligt til studerende? Det får du svar på her.

Pige lytter til paneldebat.

Af Christian Nyvang Qvick || cnq@ps.au.dk

Drømmer du om en karriere, hvor du arbejder med ledelse? Går du med en HR- eller ledelseskonsulent i maven? Måske du ligefrem kunne forestille dig at sidde i en lederstilling på sigt?

Som studerende på Aarhus Universitet BSS får du jo en stærk teoretisk forståelse for ledelse, mens uddannelsen i mindre grad fokuserer på de praktiske aspekter af ledelse. Hvilke faldgruber oplever virkelighedens ledere eksempelvis, at man skal være opmærksom på, når man praktiserer fx transformationsledelse? Hvad er forskellen på at være leder på en politistation, i en privat virksomhed og i en kommunal forvaltning? Og hvilken betydning har en stigende digitalisering eksempelvis for måden, der fremadrettet skal bedrives ledelse på?

Dette er eksempler på nogle af de spørgsmål du kan få svar på til årets MatchPoints Seminar, når forskere, ledere, politikere og meningsdannere stiller skarpt på de nyeste teoretiske, forskningsmæssige og praksisrettede tendenser inden for ledelse. Således kan du opleve en række spændende oplæg, workshops og paneldebatter – eksempelvis kan du møde Margrethe Vestager, Morten Albæk og H.K.H. Kronprins Frederik, der hver især vil dele ud af deres ledelsesmæssige erfaringer. Dette foregår om dagen d. 23. og 24. maj 2019 og koster 600 kroner pr. dag.

Indrømmet – 600 kroner er mange penge, når man er på SU. Samtidig har du måske heller ikke tid til at afsætte en hel dag til en konference, når eksamen er lige rundt om hjørnet. Der er dog en løsning på begge dele, i form af to interessante aftenarrangementer, der koster det samme som en biografbillet.

Torsdag d. 23. maj vil aftenens tema være ”ledelse i en bred dansk kontekst – hvad er god ledelse?”. Her vil en række fremtrædende ledere give deres bud på, hvordan ledere fra den offentlige, private og frivillige sektor kan lære af hinanden, ligesom tidligere politikere vil diskutere, hvordan de bruger deres erfaringer fra en politisk karriere i deres nuværende toplederstillinger.

Her kan du eksempelvis møde departementschef i Justitsministeriet Barbara Bertelsen, direktør i GomSpace Group og årets leder 2017 Niels Buus, samt de tidligere politikere, Louise Gade, Jonas Dahl og Marc Perera, der i dag er direktør for Erhverv Aarhus. Aftenen foregår i Søauditoriet, hvor der bydes på kaffe og kage, så dette arrangement henvender sig til de studerende, der har lyst til at høre nogle inspirerende paneldebatter og have en hyggelig aften i afslappende og uformelle omgivelser.

Fredag d. 24. maj foregår aftenarrangementet i flotte omgivelser i Musikhuset. Her starter aftenen med en reception, hvorefter du får mulighed for at møde to internationale topforskere, som de fleste statskundskabere kender fra pensumlisterne i henholdsvis Offentlig Forvaltning og diverse ledelsesfag på kandidatuddannelsen – Donald Moynihan og Arnold Bakker. De to internationale topforskere vil starte med et kort oplæg, hvorefter de vil indgå i en paneldebat, hvor de vil diskutere betingelserne for udøvelse af god ledelse med en række kendte, danske topledere. Efterfølgende kan du opleve Jan Hellesøe, fra TV-programmet ”Fuckr med dn hjrne”, der på underholdende vis vil sætte fokus på sammenhængen mellem ledelse og psykologisk manipulation.

Kort sagt henvender MatchPoints Seminaret sig på forskellig vis til studerende. Hele konferencen appellerer til de studerende, der brænder for ledelsesfagene og gerne vil udfordres på deres teoretiske forståelse af ledelse. Torsdagens aftenprogram henvender sig særligt til den nysgerrige studerende, der gerne vil høre et par praksisnære paneldebatter om ledelse, og endelig er fredagens aftenprogram målrettet de studerende, der gerne vil deltage i et aftenarrangement med en vis faglig tyngde kombineret med sofistikeret underholdning i Musikhusets flotte rammer. Se konferencens fulde program og tilmeld dig på www.matchpoints.au.dk.

Pris for torsdag aften den 23. maj kl. 19.00-21.30 (arrangementet foregår på dansk og er inkl. kaffe/kage)
100 kr.

Pris for fredag aften den 24. maj i Musikhuset kl. 17.00-20.00 (arrangementet foregår på engelsk og er inkl. reception)
150 kr.