Artikler Nyhedsbrev Om Ledelseidag.dk Tegn abonnement Kontakt
PERSPEKTIV - TENDENSER - VÆRKTØJER

Velkommen til Ledelse i Dag. Et elektronisk tidsskrift om ledelse og en videnportal med over 1.000 artikler fra forskning og praksis. Gå om bord i videnbasen og tilmeld dig Ledelse i Dags nyhedsbrev. 10 gange om året holder vi dig opdateret med ny viden og forskning om ledelse.

l   Tilmeld nyhedsbrev   l   Log ind   l   Tegn abonnement   l24.11.2015

Er kaos-ledelse svaret på vidensarbejderens stress?

Alt for stort ansvar, basse-mentalitet, manglende synlig anerkendelse samt en udpræget ligegyldighed over for personaleledelse. Det er forholdene hos Zentropa, men medarbejderne er hverken stressede eller kede af at gå på arbejde.  

24.11.2015

Kritik af U'et fortsat: Magten er, hvor vi mindst venter den

Læs det fjerde indlæg i Ledelse i Dags debat om Teori U og andre spirituelle redskaber i moderne ledelse. 

28.10.2015

Sådan bruger du dine medarbejder-data

Human Capital Analytics er en voksende gren af Big Data, som kan give ledere vital strategisk viden om sammenhængen mellem medarbejdere og en organisations resultater. Det fortæller den internationale ekspert Dana Minbaeva.

26.10.2015

Distanceledelse under lup

Knap hver tredje danske leder skal lede medarbejdere på distancen, viser en ny undersøgelse. CBS-professor Henrik Holt Larsen stiller skarpt på distanceledelse og den nyeste viden på området.    

22.10.2015

"Karma og kærlighed" er ren Teori U-karikatur

Indlægget ”Teori U skjuler magten i moderne ledelse fra Ledelse i Dag nr. 7/2015 maler et karikeret billede af spirituelt baseret ledelse og leder tankerne i retning af chakrahealing og fælles ohm-mantra. Det mener ledelseskonsulent Katrine Schumann.  

16.10.2015

Globalt samarbejde: Vidensdeling kommer ikke af sig selv

Alle taler om det, men de færreste virksomheder lykkes rent faktisk med vidensdeling. Som leder i en globalt forankret virksomhed ligger udfordringen i at identificere de faldgruber, der hæmmer vidensdelingen, og samtidig være med til at skabe grundlag for et velfungerende samarbejde.

29.09.2015

Det gik du glip af på verdens største ledelseskonference

Open governance, emergent strategies, talent management og conscious capitalism. Det er bare nogle af de trends og temaer, som ledelsesforskere fra nær og fjern er optaget af i øjeblikket.

25.09.2015

Når 8-16 ikke længere er svaret

Ny teknologi har revolutioneret mulighederne for at arbejde på alle tidspunkter af døgnet, men danske arbejdspladser favoriserer stadig A-mennesker. Det mener Camilla Kring, aktuel med bogen ”Jeg er B-menneske”.

25.08.2015

Teori U skjuler magten i moderne ledelse

MIT-professor Otto Scharmers Teori U har gået sin sejrsgang verden over, men som ledelsesredskab er den på flere måder problematisk, og ledere bør være varsomme med at bruge den, mener to ledelsesforskere. 

15.07.2015

Sådan opbygger du robuste teams

At opbygge robusthed i teams handler ikke om at gøre medarbejderne så hårdføre, at de kan klare ethvert arbejdspres, men tværtimod om at sikre trivsel og styre arbejdspresset, så det lige præcis motiverer positivt, siger førende resiliens-forsker Jill Flint-Taylor til Ledelse i Dag.

10.07.2015

Den danske transformation

DONG Energy, Danske Bank og Novo Nordisk er nogle af de danske virksomheder, der i disse år er i gang med at transformere deres måde at lede og drive forretning på. Overskriften alle steder er, at det i 2015 skal være meningsfuldt at tjene penge. 


Flere artikler

Lederne
Vermlandsgade 65
2300 København S
Telefon: 3283 3283
Fax: 3283 3284