Artikler Nyhedsbrev Om Ledelseidag.dk Tegn abonnement Kontakt

PERSPEKTIV - TENDENS - VÆRKTØJER 

Velkommen til Ledelse i Dag. Et elektronisk tidsskrift om ledelse og en videnportal med over 1.000 artikler fra forskning og praksis. Gå om bord i videnbasen og tilmeld dig Ledelse i Dags nyhedsbrev. 10 gange om året holder vi dig opdateret med ny viden og forskning om ledelse.

l    Tilmeld nyhedsbrev    l    Log ind    l    Tegn abonnement    l    14.04.2014

Digitale indfødte stiller nye krav til ledelse

De er flasket op nmed internet og sociale medier, og nu er de på vej ud på arbjedsmarkedet. Læs her om ny forskning, der stiller skarpt på ledelse af fremtidens medarbjedere: De digitale indfødte. 

02.04.2014

Meningsfuld kommunikation er kedelig

Klar, meningsfuld kommunikation er et stort krav til nutidens ledere. Men det er også gabende kedeligt og uden betydning for modtagerne. Det mener Kim Gørtz, ph.d., filosof og chefkonsulent i Copenhagen Coaching Center

26.03.2014

Det er ikke altid reglerne, den er gal med

Ledere i det offentlige er nøglespillere, når det handler om at gøre regler meningsfulde. Et nyt dansk forskningsprojekt dokumenterer, at regler, der "oversættes" af lederen som understøttende for arbejdet, faktisk kan øge medarbejdernes motivation.   

21.03.2014

Bliv set som leder

Ny forskning viser, at man ved at tune sig ind på det rette mind-set kan øge både sin gennemslagskraft og status i en gruppe og på længere sigt performe bedre.

04.03.2014

Ledere undervurderer faste teams

Konstant skiftende gruppekonstellationer skulle være vejen til innovation, men spænder i virkeligheden kraftigt ben for et effektivt og velfungerende samarbejde. Det viser ny forskning fra Harvard Business School. 

03.03.2014

Benspænd for offentlig innovation

Innovation er en forudsætning for fremtidig velfærd, men et stigende antal ledere frustreres over de særlige barrierer, der er forbundet med at søsætte de innovative løsninger inden for rammerne af den offentlige sektor. 

28.02.2014

Mesterlære skal på banen igen

Hvis en organisation skal kunne navigere i forandringer, er det ikke nok at sende de ansatte på kurser og uddannelser, mener professor ved Aalborg Universitet Lene Tanggaard. Hun anbefaler, at ledere åbner øjnene for blandt andet den klassiske mesterlære som middel til strategisk læring.  

28.01.2014

Nyt paradigme for mangfoldighedsledelse

Nyere tilgange inden for mangfoldighedsledelse åbner op for at arbejde bredere forretningsstrategisk med diversitet. Læs her om erfaringerne hos Arla Foods.

27.01.2014

Sådan motiverer ledere

Ledere vil hellere bruge moderne redskaber som frihed og ansvar end de klassiske teknikker som belønning og løn, når de skal motivere deres medarbejdere. Motivationsforsker Peter Holdt Christensen kommenterer på ny undersøgelse fra Lederne.  

22.01.2014

Når mindfulness er big business

Det betaler sig at arbejde med mindfulness som ledelsesredskab, viser forskning fra Cambridge University. Læs her om de dokumenterede effekter hos blandt andet Carlsberg og If Forsikring. 

27.11.2013

Gør innovation til business as usual

Ledere er alt for optagede af ideen om at være kreative genier, og det blokerer for innovation blandt medarbejderne. Det mener innovationsekspert Thomas Wedell-Wedellsborg.

07.11.2013

Motivation: Hvad skal vi med teorier fra industrisamfundet?

Store dele af den motivations- og ledelsespraksis, der udøves på danske arbejdspladser, har reminiscenser fra industrialiseringens over 100 år gamle teorier. Hvilke konsekvenser har det i et vidensamfund?, spørger ledelsesforsker Helle Hein. 


Flere artikler

Lederne
Vermlandsgade 65
2300 København S
Telefon: 3283 3283
Fax: 3283 3284