Artikler Nyhedsbrev Om Ledelseidag.dk Tegn abonnement Kontakt
PERSPEKTIV - TENDENSER - VÆRKTØJER

Velkommen til Ledelse i Dag. Et elektronisk tidsskrift om ledelse og en videnportal med over 1.000 artikler fra forskning og praksis. Gå om bord i videnbasen og tilmeld dig Ledelse i Dags nyhedsbrev. 10 gange om året holder vi dig opdateret med ny viden og forskning om ledelse.

l   Tilmeld nyhedsbrev   l   Log ind   l   Tegn abonnement   l21.05.2015

Når kompleksitet er et grundvilkår for ledelse

Som leder skal man kunne vurdere, hvornår det er vigtigt at oversætte kompleksitet for at skabe ro i organisationen, og hvornår det er i orden at lade det kaotiske råde. Sådan lyder rådene fra to ledelseseksperter, om hvordan ledere lærer at håndtere den voksende kompleksitet i deres arbejde.

13.05.2015

Når hjemmearbejde ødelægger fællesskabet

Ledere, der giver medarbejderne frit lejde til at arbejde hjemmefra, risikerer, at den enkelte føler sig isoleret og sammenhængskraften på arbejdspladsen svækkes. Peter Holdt Christensen, lektor ved CBS, stiller skarpt på hjemmearbejdets fælder og faldgruber.

12.05.2015

Det gode teamwork - diversitet eller samme verdensbillede?

Det afhænger af opgavens art, om det betaler sig for ledere at prioritere diversitet og mangfoldighed, når nye teams skal sammensættes. Det viser det danske forskningprojekt "Team Dynamics and Diversity", der deler erfaringer med teamwork i multinationale virksomheder.

07.05.2015

Ledere har magten til at ændre verden

Fremtidens succesfulde virksomheder leder med både hjerte og hjerne og driver forretning, der forandrer verden til det bedre. Det forudser amerikanske ledelsesstjerner som Simon Sinek og Tony Schwartz, der for nylig mødtes på konference i Chicago om conscious capitalism.

29.04.2015

Sådan bliver din ledergruppe effektiv

Ledergrupper ender alt for ofte som stopklodser for organisationers udvikling, snarere end som de kraftcentre og dynamoer, som de bør være. Det dokumenterer et nyt dansk-norsk forskningsprojekt, der giver anvisninger til, hvordan ledergrupper bliver mere effektive på alle niveauer i organisationen.

28.04.2015

Dyrk kompleksiteten til at skabe stærke resultater

Kompleksitet opfattes typisk som et negativt forandringsvilkår, men ofte er det netop flertydigheden og komplikationernes kringlede veje, der fører til de gode resultater. Det mener Anita Mac og Niels Jerl fra Roskilde Universitet. 

28.04.2015

Undgå at kvæle forandringskapaciteten

Medarbejdernes modstand mod forandring er ikke forandringslederens værste fjende. Det er derimod forandringslederen selv, når hun forsømmer at bruge såvel de negative som de positive følelser til at højne forandringskapaciteten. Læs her om følelsernes rolle i forandringer.

30.03.2015

Præstationsledelse - potentiale og faldgruber

Performance management-maskinen buldrer derudaf i danske virksomheder, men hvornår skal KPI’er, bonusmål og resultatmålinger give anledning til begejstring – og hvornår bekymring?

25.03.2015

Autentiske ledere spænder ben for sig selv

Tidens mantra om autentisk ledelse kan være en alvorlig hæmsko for lederes karriereudvikling, mener Herminia Ibarra, en af verdens mest indflydelsesrige ledelsestænkere. 

26.02.2015

Derfor fejler din strategiske storytelling

Storytelling om virksomheden og dens helte bliver anvendt i stort omfang i strategisk ledelseskommunikation. Men ofte glemmer ledelsen at indtænke den enkelte medarbejder i fortællingen og skabe medejerskab.

26.02.2015

Evaluer ledere med Leadership Pipeline

Ledelsesevaluseringer fejler ofte, fordi de beror på antagelserne om, at ledelse kræver det samme, uanset hvem man leder. Stephanie Bäckström og Thorkil Molly-Søholm anbefaler, at ledere i stigende grad evalueres med afsæt i principperne bag Leadership Pipeline.

12.02.2015

Teamwork gør os dumme og dovne

I stedet for at blive klogere af at dele viden begår teams så eklatante fejl, at de træffer dårligere beslutninger, viser ny forskning

12.01.2015

Videnorganisationernes strategiske Catch 22

Potentialeledelse er en ny, svær og udfordrende disciplin. Men det er eneste vej frem, når vidensorganisationer skal tilpasse sig omverdenens foranderlige krav. Det mener bogaktuelle Søren Barlebo Rasmussen.

01.12.2014

Ralph Stacey: Den moderne leder er en myte

Opfattelsen af, hvad ledelse er, og hvordan den udøves, har bevæget sig så langt væk fra virkeligheden, at den er blevet en forskruet myte. Det siger en af verdens højest estimerede ledelsestænkere, Ralph Stacey, i et eksklusivt interview til Ledelse i Dag. 


Flere artikler

Lederne
Vermlandsgade 65
2300 København S
Telefon: 3283 3283
Fax: 3283 3284