Artikler Nyhedsbrev Om Ledelseidag.dk Tegn abonnement Kontakt
PERSPEKTIV - TENDENSER - VÆRKTØJER

Velkommen til Ledelse i Dag. Et elektronisk tidsskrift om ledelse og en videnportal med over 1.000 artikler fra forskning og praksis. Gå om bord i videnbasen og tilmeld dig Ledelse i Dags nyhedsbrev. 10 gange om året holder vi dig opdateret med ny viden og forskning om ledelse.

l   Tilmeld nyhedsbrev   l   Log ind   l   Tegn abonnement   l30.03.2015

Præstationsledelse - potentiale og faldgruber

Performance management-maskinen buldrer derudaf i danske virksomheder, men hvornår skal KPI’er, bonusmål og resultatmålinger give anledning til begejstring – og hvornår bekymring?

25.03.2015

Autentiske ledere spænder ben for sig selv

Tidens mantra om autentisk ledelse kan være en alvorlig hæmsko for lederes karriereudvikling, mener Herminia Ibarra, en af verdens mest indflydelsesrige ledelsestænkere. 

26.02.2015

Derfor fejler din strategiske storytelling

Storytelling om virksomheden og dens helte bliver anvendt i stort omfang i strategisk ledelseskommunikation. Men ofte glemmer ledelsen at indtænke den enkelte medarbejder i fortællingen og skabe medejerskab.

26.02.2015

Evaluer ledere med Leadership Pipeline

Ledelsesevaluseringer fejler ofte fordi, de beror på antagelserne om, at ledelse kræver det samme uanset, hvem man leder. Stephanie Bäckström og Thorkil Molly-Søholm anbefaler, at ledere i stigende grad evalueres med afsæt i principperne bag Leadership Pipeline.

12.02.2015

Teamwork gør os dumme og dovne

I stedet for at blive klogere af at dele viden begår teams så eklatante fejl, at de træffer dårligere beslutninger, viser ny forskning

12.01.2015

Videnorganisationernes strategiske Catch 22

Potentialeledelse er en ny, svær og udfordrende disciplin. Men det er eneste vej frem, når vidensorganisationer skal tilpasse sig omverdenens foranderlige krav. Det mener bogaktuelle Søren Barlebo Rasmussen.

01.12.2014

Ralph Stacey: Den moderne leder er en myte

Opfattelsen af, hvad ledelse er, og hvordan den udøves, har bevæget sig så langt væk fra virkeligheden, at den er blevet en forskruet myte. Det siger en af verdens højest estimerede ledelsestænkere, Ralph Stacey, i et eksklusivt interview til Ledelse i Dag. 

01.12.2014

Ledertaler skaber lederskab

Vil man som leder udnytte ledertalens potentiale, er det vigtigt at gøre sig klart, at alle former for mundtlig, ikke-afbrudt kommunikation kan betragtes som ledertaler. Lederens små taler i det daglige er et centralt strategisk redskab, mener retorikere.

26.11.2014

"Lad bare Brinkmann have det lidt sjovt"

Det ville være direkte tragikomisk, hvis ledere og medarbejdere skulle finde på at følge psykologiprofessor Svend Brinkmanns råd i den omdiskuterede bog ”Stå fast – et opgør med tidens udviklingstvang”. Det mener organisationspsykolog Gitte Haslebo.

26.11.2014

Hvordan laver du prototype på ledelse?

Lederuddannelser har metodeudfordringer, når det handler om at undervise i innovation. Ofte ender det med undervisning om innovation – med en afgørende mangel på handling.

14.11.2014

Når relationen mellem leder og chef halter

Kun 37 procent af danske mellem- og linjeledere oplever, at topchefen i deres virksomhed er motiverende og engagerende i sin kommunikation. Det viser en undersøgelse fra Lederne.

28.10.2014

Opgør med Brinkmanns fordummende ensidighed

Hans Henrik Knopp, forsker i positiv psykologi, kommenterer på psykologiprofessor Svend Brinkmanns bog "Stå fast - et opgør med tiodens udviklingstvang".

24.10.2014

Sådan leder du det svære samarbejde på tværs

Få et bud på en trin for trin-model forankret i forskning og erfaringer fra den danske universitetsverden.

19.10.2014

Ledere skal passe på taltyranni

Ledere læner sig alt for meget op ad tørre tal og statistikker, når der skal træffes svære beslutninger. Det mener de danske forfattere til ny bog fra Harvard Business Review Press.


Flere artikler

Lederne
Vermlandsgade 65
2300 København S
Telefon: 3283 3283
Fax: 3283 3284