Artikler Nyhedsbrev Om Ledelseidag.dk Tegn abonnement Kontakt
PERSPEKTIV - TENDENSER - VÆRKTØJER

Velkommen til Ledelse i Dag. Et elektronisk tidsskrift om ledelse og en videnportal med over 1.000 artikler fra forskning og praksis. Gå om bord i videnbasen og tilmeld dig Ledelse i Dags nyhedsbrev. 10 gange om året holder vi dig opdateret med ny viden og forskning om ledelse.

l   Tilmeld nyhedsbrev   l   Log ind   l   Tegn abonnement   l29.09.2015

Det gik du glip af på verdens største ledelseskonference

Open governance, emergent strategies, talent management og conscious capitalism. Det er bare nogle af de trends og temaer, som ledelsesforskere fra nær og fjern er optaget af i øjeblikket.

25.09.2015

Når 8-16 ikke længere er svaret

Ny teknologi har revolutioneret mulighederne for at arbejde på alle tidspunkter af døgnet, men danske arbejdspladser favoriserer stadig A-mennesker. Det mener Camilla Kring, aktuel med bogen ”Jeg er B-menneske”.

25.08.2015

Teori U skjuler magten i moderne ledelse

MIT-professor Otto Scharmers Teori U har gået sin sejrsgang verden over, men som ledelsesredskab er den på flere måder problematisk, og ledere bør være varsomme med at bruge den, mener to ledelsesforskere. 

15.07.2015

Sådan opbygger du robuste teams

At opbygge robusthed i teams handler ikke om at gøre medarbejderne så hårdføre, at de kan klare ethvert arbejdspres, men tværtimod om at sikre trivsel og styre arbejdspresset, så det lige præcis motiverer positivt, siger førende resiliens-forsker Jill Flint-Taylor til Ledelse i Dag.

10.07.2015

Den danske transformation

DONG Energy, Danske Bank og Novo Nordisk er nogle af de danske virksomheder, der i disse år er i gang med at transformere deres måde at lede og drive forretning på. Overskriften alle steder er, at det i 2015 skal være meningsfuldt at tjene penge. 

01.07.2015

Kan organisationer lide af OCD?

Mange store komplekse virksomheder lider tilsyneladende af organisatorisk OCD. Det er en både smertelig og uproduktiv tilstand. Den er kendetegnet ved, at man har mistet kontrollen over kontrollen. Sagt på en anden måde, så er den styringsteknologi - som skulle være løsningen – nu blevet problemet.

30.06.2015

Hele historien om ledelse

Ledelsesteorierne er igennem tiderne blevet stadigt mere raffinerede, men samtidig er konteksten, som ledelse skal foregå inden for, blevet mere kompleks. Sådan siger Danmarks førende ledelsesnestor, Steen Hildebrandt, aktuel med ny bog om ledelse igennem mere end 100 år.

29.06.2015

Nøglen til god ledelse anno 2015

Stor vækst, større overskud og høj medarbejdertilfredshed er bare nogle af gevinsterne for de virksomheder, der bedriver moderne dialogbaseret ledelse. Det viser den hidtil mest omfattende kortlægning af sammenhængen mellem danske virksomheders ledelsesstil og resultater.

25.06.2015

Fra strategi til virkelighed - sammen

Forpligtende fællesskaber og engagement i hinandens udfordringer er nøglen til succes, når ledere og medarbejdere hos CBH i Københavns Kommune skal gøre strategien til virkelighed. En ny ledelsesmodel hjælper alle ledelseslag med at overvinde de mange bump på vejen.  

21.05.2015

Når kompleksitet er et grundvilkår for ledelse

Som leder skal man kunne vurdere, hvornår det er vigtigt at oversætte kompleksitet for at skabe ro i organisationen, og hvornår det er i orden at lade det kaotiske råde. Sådan lyder rådene fra to ledelseseksperter, om hvordan ledere lærer at håndtere den voksende kompleksitet i deres arbejde.

13.05.2015

Når hjemmearbejde ødelægger fællesskabet

Ledere, der giver medarbejderne frit lejde til at arbejde hjemmefra, risikerer, at den enkelte føler sig isoleret og sammenhængskraften på arbejdspladsen svækkes. Peter Holdt Christensen, lektor ved CBS, stiller skarpt på hjemmearbejdets fælder og faldgruber.

12.05.2015

Det gode teamwork - diversitet eller samme verdensbillede?

Det afhænger af opgaven, om det betaler sig for ledere at prioritere diversitet og mangfoldighed, når nye teams skal sammensættes. Det viser det danske forskningprojekt "Team Dynamics and Diversity", der deler erfaringer med teamwork i multinationale virksomheder.


Flere artikler

Lederne
Vermlandsgade 65
2300 København S
Telefon: 3283 3283
Fax: 3283 3284